Hallitus kesti – homoliittoaloite hävisi

Hallitusohjelma sai Eduskunnan luottamuksen. Perussuomalaisten epäluottamusehdotus pääsi ratkaisevaan äänestykseen.

Suomessa on siirrytty pääministeri Stupin aikaan.

Eduskunnan lakivaliokunta hylkäsi ns. Homoliitto- kansalaisaloiteen. Se oli hyvä päätös.

Lakivaliokunta hylkäsi jo aiemmin 76 kansanedustajan esittämän aloitteen, jonka ensimmäinen allekirjoittaja oli Alexander Stubb. Mukana oli muitakin silloisen hallituksen ministereitä. Ministerit eivät yleensä kirjoita aloitteita hallitukselle, koska ovat itse hallituksessa. Jotain rääpyä pitää olla. On toivottavaa, ettei moinen malli leviä.

Homoliitot on nyt kahteen kertaan hylätty perusteellisen asiantuntijakuulemisen jälkeen. Mutta sama rummutus jatkuu taas syksyllä.

Olen iloinen ja ylpeä omasta eduskuntaryhmästäni.  Olemme seisseet vaaliohjelmamme takana – yksimielisesti.  Myös ne, joille asia on vaikea. Siinä on nenänmallia vastuunkannosta.  Joka asia ei mene aina oman mielen mukaan.

Harmi, että lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund ei enää pyri Eduskuntaan.  Tulee ikävä hersyvää persoonaa ja paineensietokykyistä päättäjää.

Kansan syvät rivit ovat sitä mieltä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Niin se on, vaikka miten liberaali punaviherstö muuta väittää. Koko maailma ei ole Kalliossa ja Käpylässä.

xxx

Suomessa on jo tasa-arvoinen avioliittolaki niiden kesken, jotka sen voivat solmia. Olisi toivottavaa, että propaganda jää taka-alalle ja puhutaan asioista niin kuin ne ovat. Siinä ei ole – puolin tai toisin – mitään hävettävää.