Kepu ja Kokoomus koolla

Keskustalla oli vaisu kokous.  Sähinä puuttui. Puoluesihteerikisakin lässähti. Pappa jatkaa.

Silti. Keskustaa ei pidä aliarvioida. Tasaisuus  ja maltti voi olla valttia, kun katsoo, mitä Kokoomus puuhaa.

Jos Keskustassa on tasaista, toinen on tilanne Kokoomuksessa.

Kataisen kausi loppui kerralla. Kukaan ei enää kaipaa, kun keulilla on uusi mies. Alexander Stubb voitti kabinettipelurit ja puoluepukarit. Hän vetosi suoraan kenttään. Porvari teki vallankumouksen. Nyt on sekin nähty.

SDP: ssä puheenjohtaja vaihtui junttaamalla. Kokoomuksessa junttaus ei toiminut. Saa nähdä, onko Stubb armollinen vai armoton omilleen.

Jan Vapaavuori ja Jutta Urpilainen tulivat samaan aikaan Eduskuntaan kuin minä. Aloitimme kaikki Lakivaliokunnasta, Eduskunnan Siperiasta. Jutta oli puheenjohtaja, Janista ei tullut puheenjohtajaa ja minä olin puheenjohtaja jo silloin ja olen vieläkin.

Minulla on vyölläni Eduskunta – ja puheenjohtajavuosia  enemmän kuin kolmen muun suuren puolueen johtajilla yhteensä. Vanha Samurai vastaan nuoret ja nälkäiset. Siinä on asetelma, josta syntyy värikäs politiikan paletti kohti Eduskuntavaaleja.