Syö rotan lailla

Kokoomus ei ole toipunut Perussuomalaisten ryhmävalinnasta Euroopan Parlamentissa.

Vaalien jälkeen  kykypuolueen likaisen työn osasto,  Juho Romakkaniemi ja Joonas Turunen etunenässä, lobbasivat Perussuomalaisia vastaan. Hietahan meni.

Perussuomalaisten jäsenyys ja asema Parlamentin kolmanneksi suurimmassa ryhmässä syö Kokoomusta ja pääministeriä rotan lailla.

Kokoomuksen lokaosasto syöttää mm. Financial Timesiin pajunköyttä Perussuomalaisista. Nyt samaan sortuu pääministeri Stubb. Ja hovin mukana reissaava media monistaa kokoomuslaista katkeruutta kotimaahan.

Kokoomus on hermostunut. Miksi? Varmasti siksi, että he tietävät, että Perussuomalaiset kutsuvat Suomeen ECR-ryhmästä edustajia kertomaan, kuinka ” fantastisen epäonnistunutta ” euroalueen talouspolitiikka on ollut.

Suomen talous on jumissa. Syy on pitkälti vahvan euron, joka tappaa talossa ja puutarhassa.  Suomi ei ole kuuteen vuoteen saanut nuppia pinnalle. Siksi perutut veronkorotuksetkin lasketaan veronkevennyksiksi. Kupla puhkeaa.

Perussuomalaisten kannatus on vakiintunut 18 prosentin kieppeille.

Kokoomus odotti huomattavasti parempaa.  Kaksi viikkoa mediassa pelkkää Kokoomusta toi vain 0,2 prosenttiyksikköä lisää. EU-huippukokous puuhaa Kokoomuksen tuella väsyneestä Junckerista uusia kasvoja EU: lle. Sillä lailla, sanoi Tarvajärvi.

Syksyllä kaikki on toisin.  Perussuomalaisten tavoite on olla seuraavissa vaaleissa paalupaikalla. Kova tavoite. Ei mahdoton. Vai kuka uskoi viime 2009 EU- vaalien aikaan, mitä oli tulossa. Perussuomalaiset ovat euroskeptikkojen etulinjaa ja aatelia. Se syö rotan lailla.

xxx

Olen saanut kymmenittäin kannustavia viestejä ja suoraa palautetta katujen varrella Perussuomalaisten selvästä avioliittokannasta. Yksi ihminen kysyi, että enkö pelkää? – En pelkää. Eikä minua voi pelotella. Meillä miehen ja naisen avioliiton puolustajilla ei ole mitään hävettävää. Ei mitään.

xxx

Perjantaina puhun Vanhan kirjallisuuden päivillä löydöistäni vanhasta kirjallisuudesta. Eläköön sananvapaus!