Jytky ja Hakkarainen

Tämä maan herrat, vanhat puolueet, valtaosa mediaa ja osa tutkijoista ei ymmärrä, mistä Jytky tuli ja johtui.

Kyse oli laillisesta kansannoususta väärää politiikkaa ja harvojen valtaa vastaan, huutavan ääni korvessa, erämaassa ja lähiöissä.

Tänään IRR- tv: lla haastattelen Teuvo Hakkaraista, yhtä Jytky- vaalien läpimenijää. Hänen kaltaisensa miehet olivat Jytkyn- ydintä. Omillaan toimeentulevia, kansan miehiä, jotka osasivat ammattinsa ja asiansa sekä uskalsivat sanoa mielipiteensä.

Teuvo Hakkarainen yritystoimineen on maksanut enemmän veroja Suomeen kuin yksikään hänestä kirjoittanut toimittaja tai politiikan tutkija puhumattakaan asvaltilla makaavista elokapinallisista.

Kannattaa katsoa tuo haastattelu ja esittää itselleen kysymys; olisiko tapaus Hakkarainen kuitenkin enemmän demokratiaa kuin mitään muuta, yhden ihmisen tapa olla mukana ja vaikuttamassa sellaisena kuin on, hyvine ja huonoine puolineen. Perussuomalaisten puoluejohto esti ilman perusteluja ja puolueen sääntöjen mukaista kuulemista Hakkaraisen ehdokkuuden. Tämä oli julmaa. Huolestuttavinta tässä on se, että jäsenistö sallii tämän.

Teuvon kaltaisia miehiä ja naisia varten olin perustamassa Perussuomalaisia. Puolueella on kansanvaltaiset juuret ja tehtävä. Ajatusmalli elää Suomessa edelleen voimakkaana, vaikka itse puolue on siivestäjien hallinnassa. Väliaikaista kaikki on vain.