Tuomiojan palvelus

Erkki Tuomioja esitti SDP: lle, Vihreille ja Vasemmistoliitolle yhteistä  blokkia ja ohjelmaa hallitukseen pääsylle. Tuomioja aukaisi Pandoran lippaan.

Oppositio on levällään kuin Hujasen eväät. Tuomiojan esityksestä ei yksikään sosialisti ollut tietoinen. Sen lisäksi suuri osa heistä ei tiennyt, mitä mieltä siitä pitäisi olla. Qvintuksen twiitti puuttui. Puheenjohtaja Antti Rinne yritti istua keskellä muuria kuin Tyyris Tyllerö, joka muurille kapusi ja muurilta putosi.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö menee jo omassa sfäärissään ja hokee vihreistä pääministeripuolueena ja torjuu Tuomiojan ehdotuksen. Yksinkö Vihreät hallituksen muodostavat vain lasketaanko mukaan liito-oravat ja männynkävyt?

Vasemmistoliitto kannattaa kaikkea mitä SDP: n Lasse Lehtinen, veteraanivaikuttaja ja järkimies, vastustaa. Ei ole ihme, että Lehtinen totesi, ettei kommunistien kanssa pidä lähteä huutokauppaan.

Tuomioja teki suuren palveluksen. Hänen ehdotuksensa  saama vastaanotto paljasti mitä luotaantyöntävimmällä tavalla opposition hajanaisuuden, suoranaisen surkeuden. Ei tästä porukasta ole isänmään kahvoihin tarttujaa.

Jäljet pelottavat.Tämä kolmen kopla oli osa Jytkyn jälkeistä sicpackia. Kataisen katastrofikabinettia. Vihreät lähti hallituksesta yhdinvoiman vuoksi, tuloksena lisää ydinvoimaa. Vasemmistoliitto lähti hallituksesta leikkausten takia, tuloksena lisää leikkauksia. SDP antoi lähtöpassit puheenjohtaja Jutta Urpilaiselle ja äänesti eduskunnan viimeisenä päivänä omia esityksiään vastaan.

Olen varma, että punavihreään sekasotkuun ei ole tungosta kun tosipaikka tulee. Verot hipoisivat taivasta yhdessä bensanhinnan kanssa. Ei ole ihme, että oikeistodemarit oireilevat.

Fillarikommunismistakaan ei ole opposition yhdistäjäksi, sillä bemari-demari haluaa ajaa Helsingiin yöhön Länsiväylää pitkin, eikä sotkea polkupyörällä pitkin kaupunkibulevardia.