SDP: Uusi rakas ja valtiomies

SDP: n puheenjohtaja Antti Rinne  on tapansa mukaan arvostellut Perussuomalaisia.So what?

Uutta sen sijaan on se, että Antti Rinne on valmis hallitukseen uudistuneen Kokoomuksen kanssa. Tämä uusi Kokoomus on viime aikoina linjannut  myönteisen NATO- päätöksen, työehtosopimusten yleissitovuuden poistamisen ja sunnuntaikorvausten poistamisen laista.

SDP on tunnetusti liberaali mitä rakastamiseen tulee.

Paavo Lipponen oli ja on toista maata ja tasoa. En ole ollut kaikesta samaa mieltä. Olisin halunnut aikanaan eurosta kansanäänestyksen.

Paavo Lipponen oli ihminen ja  inhimillinen Tony Halmetta kohtaan. Sitä en unohda milloinkaan. Hän ei potkinut maassa makaavaa. Hänen ei tarvinnut, eikä hän halunnut. Sortunutta ei sorrettu.

Viime aikoina, jostakin syystä, olen muistanut lämmöllä Lipposen mainiota kommentointia. ” Minä keskustelen vaikka Kiinan keisarin kanssa, enkä kysy keneltäkään lupaa, enkä ole selitysvelvollinen etukäteen, enkä jälkikäteen.”

Kerta kiellon päälle.” Minä olen niitä harvoja henkilöitä Suomessa, jolla on edellytyksiä käydä tällaisia keskusteluja. Medioissa ei osata edes englantia, kun näitä käsitellään. ”

Valtiomiehen ajatonta viisautta. Retorista taitoa.

Ne, jotka haikailevat Perussuomalaisia pois hallituksesta on hyvä huomata, että samalla ovenavauksella kaatuisi Kiky-sopimuksen veroratkaisut, Sote-uudistus, Liikennekaari, Budjettikehys ja muutama muukin asia. Moiseen ei Suomella ole varaa.

Mitä olen maailmalla kulkenut, toimivaa enemmistöhallitusta arvostetaan. Ne ovat harvassa. Teen, mitä tehtävä on ja mitä on tehtäväksi annettu.

xxx

Kun menen jonnekin, kysytään, miksi minä sinne menen ja jos en jonnekin mene niin kysytään, missä minä olen.

En ollut Brysselissä ulkoministerikokouksessa. Minua tuurasi valtiosihteeri Samuli Virtanen. Hän esitti Suomen kannat.

Jos se jotakuta kiinnostaa, olen vuosilomalla ja olin hyvän ystäväni ja perhetuttumme häissä ulkomailla. Kai sekin jonkun mielestä väärin oli. Minun mielestäni tein oikein. Minun penkkini häissä ei ollut tyhjä, eikä tyhjä ollut Suomen penkki Brysselissä. Siinä istui valtiosihteeri Virtanen.