Kärsivällisyys palkitaan

Politiikka on pitkäjänteistä ja kärsivällistä työtä. Kirjoitin plokiin 7.7, että ensi kuussa tulee taas uusi galluppi. Ja se tuli tänään. Se oli entistä huonompi.

Olen ulkoministerivierailulla Chilessä ja tapaan tänään kollegani. Mukana on myös bisnes- ja koulutusvaltuuskunta. Työt tehdään, niin kuin aina. Ei siihen gallupit vaikuta tai median moitteet.

Henkinen kantti ratkaisee. Kärsivällisyys palkitaan. Maailma on sotkuinen, eikä se kiukuttelemalla parane. Fakta on se, että seuraavat vaalit ovat normaalisti keväällä 2019. Silloin ratkaistaan voimasuhteet.

Mikäli hallitus kippaisi, olisivat seuraukset Suomen kannalta vakavat. Siinä menisi kerralla viemäristä alas kilpailukykysopimuksen veroratkaisut, SOTE- uudistus maakuntamalleineen ja orastava talouskasvu.

Perussuomalaiset ottavat nyt gallupiskua siitä, että Suomea käännetään raiteilleen. Ei pidä nousta kehään, jollei kestä iskuja. Panikointiin ei ole mitään syytä. Viesti otetaan vastaan, vain 58 prosenttia ilmaisi kantansa. Siis karkeasti joka toinen ja se on vähän.

Pitää luottaa omaan tekemiseen. Tahto miehessä maksaa. Tuli mitä tuli. En ole politiikassa, arvoissani ja elämässäni etsinyt helpointa tietä. Kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys on tuonut tulosta. Tuo tulevaisuudessakin.

En antaudu.