Kepun kallis virhe

Kepu istui Kokoomuksen kelkaan ilmoittamalla kannattavansa ensi vaalikaudella pienimpien etuuksien jäädyttämistä. Siis sen lisäksi, mitä nyt on tehty.

Tämä on kallis virhe. Käppyrät ropisevat alaspäin. Takuueläkeläiset, omaishoitajat ja pienimmän työttömyyspäivärahan saajat ymmärtävät, että heidän ostovoimansa ei Kepua kiinnosta. Rahat laitetaan tuulivoiman syöttötariffeihin ja muuhun tukipolitiikkaan.

Iltalehden gallup vahvistaa suuntaa, että Kepun kannatusnousu alkaa sakata. Perussuomalaisten ohjelma ja kenttätyö tuottaa tulosta. Hallitus  romahti viimeisinä eduskuntapäivinä. Ministerit äänestivät omia esityksiään vastaan. Kokoomus ja SDP sinetöivät vaalitappionsa. Johtajuus puuttui, joukot ottivat vallan. Ja veivät rahat.

Olen kiertänyt nyt kolmasosan vaalikiertueestani. Kuva alkaa hahmottua. Gallupnousu ei tule yllätyksenä.  Oma kenttä on lähtenyt liikkeelle. Se näkyy ja tuntuu. Oikotietä ei ole.

Stiller-ohjelmasta tuli enemmän palautetta kuin pitkään aikaan. Herjauskirjan hehkutus päättyi mediassa kuin seinään. MOT.

Kepu ei pääse kaupungeissa galluplukuihin. Maaseudulla taistelu on Perussuomalaisten ja Kepun välinen. Äänestäessään Sipilää, saa samaan hintaan Väyrysen, Vanhasen, Kääriäisen, Tiilikaisen, Pekkarisen ja Juhantalon...

Vaalitulos on täysin auki. Kirikierros ratkaisee.

Ylimielisyys on pahinta myrkkyä kannatukselle. Keskustan kunnallisneuvosten tepastelu toreilla on ollut melko pöyhkeätä. Ja voitonvarmaa. Neljä vuotta sitten heitä ei näkynyt missään. Minä en vielä kepulaisena pistäisi shampanjaa cooleriin. Kepu on täysin Sipilän varassa.