Kepun ahdinko

Nuorena en pitänyt Kepusta, enkä Kekkosesta.

Kepu on vanhoista puolueista vähiten huono, mutta ahdingossa.

Osana tätä hallitusta Kepun  on mahdotonta nostaa kannatusta.

Kaikki Kepuun tyytymättömät eivät äänestä Persuja.

Kepulainen protestoi jättämällä äänestämättä.

Ahdinko muuttuu katastrofiksi, jos joku/ jotkut täyttävät ilmiselvän kraatterin kokoisen aukon Suomen politiikassa.

Viime presidentinvaaleissa ei valittu tosiasiassa Tasavallan Presidenttiä vaan suosituinta suomalaista.

Ne, jotka eivät äänestäneet Sauli Niinistöä, vaikka olisivat voineet, ovat se porukka, jossa on konservatiivisen keskustan ydin.

Huhtasaari, Väyrynen ja Vanhanen saivat yhteensä runsaan 17 prosentin kannatuksen. Kristillisdemokraateilla ei ollut ehdokasta.

Tuossa porukassa on sekä Kepun, Perussuomalaisten tai niille konservatiivisen haasteen muodostavan uuden porukan, mikäli sellainen syntyy,  kova ydin.

Kokoomus ei ole konservatiivipuolue vaan liberaalipuolue. Kun näin on, se ei nouse lähellekään ” konservatiivisen keskustan ” potentiaalisia lukemia.

Sen sijaan nykyinen liberaali Kepu on ahdingossa. Ei kepulainen ole liberaali. Kepulainen on Kepu-lainen. Kuntavaalien tappion jälkeen kuppi ( hallitus ) nurin ja uuteen nousuun. Tai kumpujen yö.

Se, että meillä on vihervasemmistohallitus on Kepun ja Persujen syytä. Kepu pelasi aatteensa ulos ja itsensä sisään,  Persut antoivat sosialistien uunottaa heidät rakenteelliseen oppositioon. Kannatusta on, mutta ei vaikutusvaltaa. Hampaat ilman lihaa.

Tuloksena on nykyinen hallitus, jossa kaikki saivat sen, jota kukaan ei halua ja mikä pahinta samaa on tiedossa lisää, jos kunnon ihmiset niin sanotut  ” konservatiiviset keskustalaiset ” eivät  herää.

Poliittinen tilanne ja maisema muuttuu täysin kuntavaalien jälkeen. Seuraavat eduskunta-, euro- ja presidentinvaalit tulevat yhteen ryppääseen 2023/24. Silloin ei äänestetä suosituimmasta suomalaisesta.

Lennu ja luontoilta eivät enää nouse otsikoihin vaan spekulaatiot tulevasta Mäntyniemen uudesta isännästä tai emännästä.

Demarinainen tai ”konservatiivinen keskustalainen ” mies.

Suomalaisilla  on puoli vuotta aikaa ennen menon ja maiseman muuttumista. Sama pätee Kepuun. Etsikkoaika.

Keväällä kaikki on toisin. Etenkin koronalla, mutta myös ilman.