Populismin ulvojat

Populismi on syypää kaikkeen. Kamalaa populismia. Brexit on populismia. Jos et pidä Euroopan Unionista olet populisti. Kotiäitien puolustaja on populisti. Kun et hyväksy homoliittoja, olet populisti.

Populisti pilaa kaiken. Tuo nurja populisti ei ole koko ajan huolissaan meriuposkuoriaisista . Valaanliha kelpaa populistin pöytään päivälliseksi.

Populismia käytetään tämä päivän poppamiehenä. Setä nappaa. Näkki tulee ja vie.

Populismin tutkimus ja tuntemus on Suomessa avuttomalla tasolla. Vanhojen monisteiden marinoimaa.  Markku Jokisipilä on ainoa valopilkku. Toivottavasti tätä ei hänelle viaksi lueta.

Suomessa on sekä politiikan toimittajia että poliittisia toimittajia. Populismi on jakolinja. Ilmiö pitää kuvata ja ymmärtää. Mielipide ei vaadi kumpaakaan.

Populismista on luotu olkikoira, jonka kimppuun  voi hyökätä ja kerätä nyökkyjien sympatiat. Vallankumous siinä jää tekemättä. Olisin kyllä kiinnostunut kuulemaan muutaman populismin määritelmän, omin sanoin kerrottuna, eikä erkkarailojen parasta ennen opetusmonisteista.

Sähköpostini on timo.soini@eduskunta.fi Kirjoita minulle populismista ennen kuin se vie talot ja tavarat,  maailmanrauhan, hukuttaa Kiribatin saaten jäätikköjen sulamisen tuloksena.

Populisti on tämän ajan kansanvihollinen. Siitä vaan mukiloimaan, vaikka ei tiedetä mitä ja miksi. Olenko minä populisti? Oletko sinä populisti. Ollaanko yhdessä populisteja. Heinäsirkkaparvia odotellessa voi ulvoa populismin kamaluutta, tietämättä siitä mitään.