Perussuomalaisista Persuiksi

Suomen Kuvalehti( Heikki Vento)  kirjoitti Perussuomalaisista. Se oli Venton toinen hyvä juttu putkeen. SDP: n kannatus alkoi sulamaan ylpeyden paljastumisen jälkeen. ( Kirjoitin tästä plokiin 1.12.2018 ja nyt tämä näkyy selvästi useammassa gallupissa, mikä sinänsä ei vielä riitä, mutta ylpeys- leima tuli ja siitä on vaikea päästä eroon).

Perussuomalaisten viikunanlehti vietiin. Jäljellä on totuus.Persut.

Jussi Halla- ahon puheenjohtama Perussuomalaiset on muuttanut luonnettaan täysin. SMP: n perinnöstä ei ole mitään jäljellä, eikä sitä edes välitetä peitellä. Se on rehellistä ja käy jutusta ilmi.

Halla- aho on minulle henkilökohtaisesti samantekevä hahmo. Hän tuskin miettii minua yhtään enempää kuin minä häntä.

Se ei ole tässä kiinnostavaa.

Mikään salaisuus ei ole, etten pidä Halla- ahoa minkään sortin johtajana. Uutinen voisi olla se, ettei Halla- aho pidä itseäänkään  johtajana. Olen siitä jokseenkin varma. Ettei pidä.

Halla – aho vaihtuu Laura Huhtasaareen ensi kesän puoluekokouksessa. Vaalitappion jälkeen. Vaihtuisi muutenkin, sillä Jussia ei homma kiinnosta. Sen näkee kaikesta.

Halla- aho sievistelee Suomen Kuvalehdessä vaalitappion määrittelyssä. Sievistely on hänelle epätyypillistä, ainoa kohta, jossa tunne oli haastattelussa mukana.

Perussuomalaiset saivat johdollani kaksi Jytkyä. Ensin 39 kansanedustajaa ja sitten 38 kansanedustajaa.

Jälkimmäisellä kertaa Halla- aho ei ollut ehdokkaana.

Perussuomalaisten Eduskuntaryhmään jäi 17 kansanedustajaa. Sen uusiminen ei ole vaalivoitto. Kysymys on tappion suuruudesta.

Halla- ahon valinta puheenjohtajaksi hajotti puolueen. Kulunut puolitoista vuotta on muuttanut sekä puolueen linjan että luonteen. Siinä mielessä Perussuomalaiset on ollut puheenjohtajansa näköinen puolue. Oli aikanani ja on nyt.

Suomen Kuvalehti ja siinä sivussa myös Halla- aho ansaitsee tunnustuksen siitä uutisesta, että Perussuomalaiset ei enää ole se puolue, jonka perustin yhdessä kolmen muun miehen kanssa. Soinin ja kumppaneiden Perussuomalaiset on kuollut. Henki on mennyt.

Tässä mielessä pöytä on puhdas tehdä myös omia ratkaisuja. Taakka ja vastuu ovat poissa. Perussuomalaista puoluetta, jota rakensin, ei ole enää olemassa. Se on minulle helpotus.

Tämän tajusin vaistonvaraisesti ja kirjoitin plokiin 3.8.2017:

?

Minun aikanani puolue kasvoi nollasta kolmenkymmenenseitsemän kansanedustajan hallituspuolueeksi.

Sen jälkeen tuli vedenpaisumus, nyt kaikki kelluu.

xxx

Paras mahdollinen joululahja politiikan piiristä. Olen vapaa.