Hallituskelvoton – vai kelvoton hallitus?

Perussuomalaisten muutaman päivän kestänyt tuulensuoja on ohitse.

Minulle on käynyt selväksi, että ns. vanhat puolueet ja etenkään Kokoomus eivät ole valmiita muuttamaan katastrofaalista EU-politiikkaa – eivät Suomessa, eivätkä Euroopassa.

Siihen katkesi Perussuomalaisten hallitustie – tällä erää.

Perussuomalaisille tarjottiin vihreiden tietä – äänestää pari kertaa hallituksen EU-politiikkaa vastaan.

Asia ydin on, että Suomen epäonnistuneen EU-politiikan suuntaa pitää muuttaa. Eihän se mitään auta, että äänestää pari kertaa vastaan ja sama politiikka menee eteenpäin ja suomalaisten tulevaisuutta sidotaan kelvottomiin takauksiin, tukiin ja mekanismeihin.

Vihreä moraali ei sallinut osallistua entisten hallituskumppaneiden uuteen yritykseen, vaikka sekä eduskuntaryhmän että puolueen puheenjohtaja sitä suosittivat. Missä tahansa muussa puolueessa avaimet olisivat jääneet ko. kaksikolta pöydän kulmalle, mutta vihreissä ei.

Perussuomalaisten on toivottu myöntyvän EU-linjassaan, joka on oikea, jotta voisimme erivapauksilla tukea väärää EU-politiikkaa. Mitä järkeä siinä olisi?

Suomen pitää ilmoittaa Kreikalle ja muille, että piikki on kiinni. Me emme enää maksa. Tämän ilmoittaminen ja toimimattoman vakausvälineen muokkaaminen toimimattomaksi pysyväksi mekanismiksi olisi pistetty silppuriin. Siinä on ratkaisu. Ei sen kummempaa.

Kun Perussuomalaiset on  muka hallituskelvoton tuloksena on kelvoton hallitus.

Julkisuudessa ( YLE-TV-uutiset)  on taivasteltu Perussuomalaisten ” laajojen ” erivapauksien perään EU-asioissa.

En ole pyytänyt minkäälaisia erivapauksia. Puheissa oli ” lupa äänestää ” Kreikka-lainaa ja pysyvää vakausmekanismia vastaan. Kukaan ei ole pyytänyt, eikä tarjonnut koko hallituskauden mittaisia erivapauksia.

Perussuomalaisille tarjottiin vihreää ratkaisua. ( Vihreät ja ydinvoima).

Vihreä kulkukissan moraali ei meille kelvannut.

Se raivostuttaa monia.

Perussuomalaisia on syytetty vastuun pakoilusta. On totta, että emme ota vastuuta Kiviniemen-Kataisen hallituksen Kreikka-, Irlanti- ja Portugalipäätöksistä, emmekä ota vastuuta katastrofaalisesta tulevasta Kreikka-lainasta, joka ei jää viimeiseksi tukipäätökseksi, emmekä kannata pysyvää vakausmekanismia, joka asettaa suomalaiset pysyvästi vastuuseen tulevista EU-talouden epäonnistumisista.