Perussuomalaiset – aikaansa edellä

Vanhat puolueet vähättelevät Perussuomalaisia. Tämän tien tulokset näkyvät tuoreissa gallupeissa. Ylimielisyys ei vie eteenpäin.

Perussuomalaisten ideat ja keskustelunavaukset kuitenkin kelpaavat.

Maahanmuutosta, sen haasteista, mahdollisuuksista ja ongelmista puhuvat kaikki.

Hallituksen ” vihreä verouudistus ” saa kasvavaa kritiikkiä. Ei ole olemassa vihreitä, sinisiä tai punaisia veroja. On vain veroja, jotka kansa maksaa. Perussuomalaiset ovat kritisoineet vihreydellä ratsastamista. Veikkaukseni on, että Kokoomus ei enää julkaise ilmoituksia vihreytensä eri sävyistä.

Veroista puhuttaessa kyse on usein mielikuvista. Puhutaan kauniisti kulutuksen tai saastuttamisen verottamisesta, kun tosiasiassa halutaan verottaa eläkeläisiä, tukien varassa eläviä, pienyrittäjiä ja syrjäseudulla asuvia.

Palkansaajia Suomessa on n 2,2 miljoonaa, mutta kulutusverojen maksajia on koko väestö eli n 5,3 miljoonaa. Kulutusveroilla päästään kiinni koko väestöön ja seurauksena tuloerot kasvavat. Vihreyden varjolla päästään verottamaan kaikkia!

Perussuomalaiset vastustavat pakkoruotsia. Meitä on väitetty jopa vihaavan ruotsinkielisiä suomalaisia. Se ei ole totta. Emme vaan hyväksy pakkoruotsia Suomessa. Kritiikki pakkoruotsia kohtaan on voimistunut. Viimeinen sysäys tähän suuntaan tuli ilmi Keski-Pohjanmaan suuntatumisvalinnassa Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan välillä. Kepukin horahti hereille.

Perussuomalaiset ovat puolustaneet Tasavallan Presidentin valtaoikeuksien säilyttämistä. Tätä mieltä ovat myös Sauli Niinistö ja Tarja Halonen.

Tosiasia on, että vain Perussuomalaisten Raimo Vistbacka vastusti Tasavallan Presidentin valtaoikeuksien leikkaamista ns. Taxellin komiteassa, jossa kaikki muut puolueet olivat valmiita silpomaan Tasavallan Presidentin valtaoikeudet. Täm komitean valmistelun perusteella hallitus nyt ajaa valtaoikeuksien leikkaamista.

SDP, Eero Heinäluoman johdolla mellehtii valtaoikeuksista. Taxellin komiteassa SDP:n edustajat Johannes Koskinen ja Heli Paasio hyväksyivät hallituksen nyt ajaman linjan. Mikä on SDP:n linja?

Perussuomalaiset sanoivat jo Kreikan avustuspakettia sorvattaessa, että emme saa lainaamiamme rahoja takaisin. ” Perussuomalaisten populismi rehottaa sanottiin ” ? Nyt tuskin Suomesta löytyy henkilöä , joka uskoo, että lainaamamme rahat saadaan takaisin.

Perussuomalaisten aloitteita kommentoidaan keskustelupalstoilla ahkerasti. Puolesta ja vastaan. Hyvä niin. Kun itse vedämme vaalivankkureita ja kilpailijamme työntävät niitä, ne liikkuvat.

Politiikassa ei pidä hermostua. Voitat naurun, voitat asian. Menetät malttisi, häviät asian.