Sinipunaa pukkaa

Rajalain suuri seuraus ei ole hallituksen linjan voitto vaan  seuraavan sinipunahallituksen syntyhetki.

SDP ei voi tuon kokoisena ja tuossa asiassa isona puolueena toimia miten tahansa. Sen pitää käyttäytyä ikään kuin se olisi vallassa. YLE- asioilla ei kannatusta tehdä, vaikka karsinta oikein onkin.

Hallitus ( Perussuomalaiset ) ottavat kovaa osumaa ensi kevään kunta- ja aluevaaleissa. Persujen ehdokashankinta on täysin jäässä. Kansanedustajat ja ministerit ovat paenneet aluevaltuustoista jo nyt, kukaan ei kierrä missään, enkä usko, että puhemies Halla- aholla on mitään motivaatiota olla kuntavaaliehdokkaana Helsingissä. Kukaan ei tee mitään.

Persut sukeltaa molemmissa vaaleissa alle kymmenen prosentin tulokseen. Mistä tämän tiedän? Joka kesä tähän kesään asti puolue on saanut kojut ja standit pystyyn ympäri Suomea.

Nyt Farmari- näyttelyssä maa oli autio ja tyhjä. Kouvolassa ja Savonlinnassa persuja ei näy missään, kun sairaaloiden päivystyksiä karsitaan persujohteisesti.

EU- vaalit olivat katastrofi sinänsä.  Sekä SDP: lle että Persuille. Miksi? Siksi, että kumpikaan ei osaa viestiä Euroopan Unionista peruskannattajilleen. Ei hyvää, eikä pahaa.

Kuntavaaleissa tilanne on toinen. Hoiva on SDP: n ydintä. Persut putoaa kelkasta kuin eno veneestä. Ehdokasmäärä romahtaa ja sitä mukaan kannatus putoaa. Kesä olisi ollut ehdokashankinta- aikaa, mutta mitään ei tapahdu, missään päin Suomea.

Tämä johtaa siihen, että yliopistokaupungit siirtyvät punavihreään komentoon. Kokoomuksen voima ei yksin riitä sitä estämään. Kepu ei pääse kaupunkeihin, ei ole ehdokkaita.  Persut ei punahilkkoja äänestä, mutta jäävät pettyneinä kotiin.

Kirves on jo puun juurella.

Hallitus on keväällä kusessa. Sinipunaa pukkaa.