Persujen vakavat virheet EU-parlamentissa

Jussi Halla- aho joutui istumaan v 2014 EU- vaalien jälkeen palaverissa, jossa käsiteltiin hänen ” kelvollisuuttaan ” ECR- ryhmän jäseneksi Euroopan Parlamentissa.

Historia osoittaa, että kokemus ei ollut hyvä ja johti ajan oloon vakavaan virhearvioon ja Perussuomalaisten erkaantumiseen ECR- ryhmästä ja loikasta äärioikeiston ( ja putinistien ) kelkkaan.

Perussuomalaiset kuuluivat ECR- ryhmään koko vaalikauden 2014- 2019. Edellisellä kaudella ryhmänä oli EFD, mutta yhteistyö ECR: n kanssa toimi hyvin ja siirtyminen oli luonnollinen vuonna 2014.

Kun Perussuomalaiset lähti uusille teille vuoden 2017 Jyväskylän puoluekokouksessa, oli luonnollista, että tämä kotimainen suunnanmuutos sai seurakseen myös hakeutumisen samanmielisten joukkoon Euroopassa.

Eihän se nyt sopinut, että minun avaamani ladut ja neuvottelemat ratkaisut sitovat uutta uljasta kansallismielisiä linjaa.

Tehtiin vakava virhearvio, jonka häpeä paljastuu päivä päivältä pahemmin.  Vuoden 2019 EU- vaalien jälkeen Persut lähtivät posket hehkuen muodostamaan uutta ID- ryhmää äärioikeiston kanssa.

Hyödylliset idiootit hyppäsivät vielä heitäkin  hyödyllisempien idioottien kelkkaan. Nyt sitten selitellään. Näky on alaston, viikunanlehti on poissa, jäljellä on vain rappio.

Selvyyden vuoksi sanottakoon Perussuomalaiset ei ole putinistinen puolue, mutta vuoden 2014 nöyryytyksen vuoksi he ajautuivat huonoon seuraan Euroopan Parlamentissa, jota tosin edustajat Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen avustajineen tuskin huomasivat. Into on ainakin Huhtasaaressa ollut piukassa.

Ruotsidemokraatit eivät ole ( hyödyllisiä ) idioootteja. He jäivät ECR- ryhmään ja ovat hyvin todennäköisesti Ruotsissa seuraavassa hallituksessa, ainakin jos porvarit voittavat vaalit.

Ainoa mahdollisuus Persuille korjata tilanne on ottaa hattu nöyrästi kouraan, pyytää anteeksi, katua tomussa ja tuhkassa ja pyytää paluuta ECR- ryhmään.

Tämä kannattaa tehdä mieluimmin ennemmin kuin myöhemmin ja siitäkin huolimatta, että minä, puolueen perustaja sitä esitän.

Suomalaisia pitää puolustaa Euroopan Parlamentissa. Tulevaisuudessa entistä enemmän ja määrätietoisemmin. Se ei ole mahdollista muualla kuin järkevässä ja arvostetussa ryhmässä, jossa voi ajaa suomalaisten asiaa ja saada tuloksia aikaan.