Kirja Populismista

Sain mielenkiintoisen tarjouksen kirjoittaa kirjan Populismista.

Olen sopinut Kunnallisalan kehittämissäätiön omistaman Pole Kuntatieto Oy: n kanssa kirjoittavani populismia Suomessa ja maailmalla käsittelevän kirjan. Valmista tulee tämän vuoden puolella.

Tunnen teeman sekä teoriassa että käytännössä. Tein aikanani pro-graduni populismista ja poliittisen toimintani aikana minulla on runsaasti kokemusta populismista sekä suomalaisissa olosuhteissa että maailmalta.

Kirjani tarkoitus on kansantajuisesti kertoa populismista ja populisteista. Mikä heitä ohjaa tai riivaa? Ilmiö ei ole ohimenevä. Populismi on tullut jäädäkseen poliittiseen elämään.

Tuloksena on tulkintaa, tarinaa ja taatusti muutama tölväisykin tekopyhyyteen ja taivasteluun taipuvaisia tahoja kohtaan.

Saan päivittäin kyselyjä, mitä aion tehdä nyt , kun päivänpolitiikka omasta tahdostani jää taakse. Kirja on yksi vastaus tähän kysymykseen. Lisäksi olen vastannut myöntävästi muutamaan puhujapyyntöön sekä maallisista että taivaallisista asioista.

Olen vapaa mies. Tilanne on uusi ja outo. Muutos on dramaattinen, sillä tiedän millaista elämää olen elänyt. Se on ottanut ja antanut.

Minä olen ollut tavoitettavissa ja tavattavissa kolme vuosikymmentä. Yötä päivää. Tähän tulee muutos. Siinä on varmasti totuttelemista sekä minulle että monelle muulle.

Olen apostolinen vennamolainen totuudenpuhuja. Se ei miksikään muutu. Olen tehnyt ja ajanut asioita, joihin uskon.

Siinä on viittaa ja vihjettä tulevaan.

Kirja Populismista on ensimmäinen askel uudella tiellä.