Kepun puheenjohtajaksi?

Entinen Kepun varapuheenjohtaja ja maatalousasiantuntija Timo Kaunisto esitti Hämeen lehdissä, että minun pitäisi asettua Kepun puheenjohtajaksi ja nostaa puolue takaisin jaloilleen.

Esityksessä on sekä kieli poskessa että vakava viesti.

Kaunisto on huolissaan Kepusta. Syystä. Esittämällä minua tämä huoli tulee esiin ja näkyväksi. Saa julkisuutta. Tulee torjutuksi, mutta itse huolta ei pidä torjua.

Kun puhutaan laajasta Maalaisliitosta ideologisesti, se voi olla vielä nyky- Suomessakin suurin puolue. Sekä SMP että Perussuomalaiset pääsivät nousemaan Kepun ” rappiotilasta ”, linjan hämärtymisestä.

Olen jättämässä puoluepolitiikan. Timo Kaunisto on ensimmäinen, joka kaipaa minua sinne takaisin, mutta ei viimeinen . Saatan joku päivä itsekin saada sellaista päähäni. Nyt haluan irti.

Kepun ei pidä myydä nahkaansa synnytteillä olevalla hillopurkkihallitukselle. Menestyvä Kepu ei koskaan ole apupuolue. Se on uudistuneella tahtopolitiikalla johtava puolue.

Vaikka puoluepolitiikka on kohdaltani ohi, ei Suomeen asia ole ohi. Olen vapaa mies.Kirjoitan kirjan populismista. Keskustan pykäläläisessä traditiossa on menestyksen siemen. Ei yksin siinä, mutta myös siinä.

Tilanne on paha, mutta ei toivoton.

Timo Kaunisto ymmärtää Kepun kriisin syvyyden. Siinä ymmärryksessä se nousun mahdollisuus piilee.

Vaikka lähden politiikasta, en lähde maailmasta.

Kiitos Kauniston kaimalle kauniista ajatuksesta.