Lentoverohurskastelijat

Tehdään nyt yksi asia selväksi. Olen lentänyt sekä työn että huvin puolesta. Paljon. Tänään olen Strasbourgissa, josta lennän illalla kotiin.

Ramppasin täällä EU-parlamentaarikkona kerran kuussa ja Brysselissä joka viikko. Ulkoministerinä ja futisfanina olen istunut ilmalaivassa vuorokausikaupalla.

En vaadi lentoveroa, enkä kannata sitä. Syntisäkki tässäkin.

Vasemmistoliitto ja Vihiriät kannattavat lentoveroa. Jotta se ei jäisi vain kauniiksi puheeksi voisivat alan kaltaiseni suurkuluttajat Heidi Hautala ja Paavo Arhinmäki pistää lippaan lentokoneen oven pieleen,jonne voisi satasen silpaista per sivu. Vapaaehtoisesti, noin niin kuin esimerkkinä.

Kun raha lippaaseen kilahtaa, niin Heidi Brysseliin livahtaa/ Kun raha kirstuun kilahtaa niin Paavo potkupallopeliin livahtaa.

Älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon.

Ennen kuin paheksumme suomalaisten, kaikenlaisten Kalinaisten  perheiden  Kanarianmatkoja, niin katsokaamme peiliin. Täältä yläparvelta ei kannata paljon moralisoida.

Näin unta. Oras Tynkkynen kävi Japanissa ilmastoasioissa matkustamalla junalla läpi laajan Venäjän maan ja loppumatkan teki laivalla. Viikko siinä meni per sivu, mutta kyllä kannatti.

Jos  Oras puksutti junalla Japaniin, hän eli, kuten opetti.

Sakekopsu sille.

Sitten heräsin kun Oraksen satanen kilahti lippaaseen. Vapaaehtoinen lentomaksu. Ei sillä  mitään tekemistä anekaupan kanssa ole. Puhdasta vastuunkantoa.