Pääsiäissaarna

Ei kukaan tule Isän  luo kuin minun kauttani.

Kristuksen sanat ovat painavat, yksiselitteiset.

Ovi parempaan maailmaan. Aikanaan uuteen maailmaan. Ikuiseen elämään. Yksi ovi, yksi usko, yksi Jumala ja Jumalan poika.

Pääsiäiseen liittyy Kiirastorstain kiusaukset, Pitkäperjantain piina ja lopulta Ylösnousemus. Kuoleman kukistaminenen.

Kuolemankulttuuri halveksii heikkoja, haavoittuvia, hylättyjä. Epäkelvoiksi leimattuja. Kuolemalle kelpaavat kaikki; huorintekijät, herrat, huumekauppiaat. Monenlaiset synnintekijät. Me ihmiset.

Kuolemankukistajalle kelpaavat kaikki kuoleman kukistamat.

Valhe vihaa totuutta. Totuuden puhujalla ei ole yösijaa, kuten ei ollut Jeesuksella, Marialla ja Josefilla majatalossa. Maailman Vapahtaja syntyi talliin, heiniin härkien kaukaloon.

Suurella osalla ihmiskuntaa on mitä syödä ja mitä juoda, silti kurkku on kuiva kuin beduiinin sandaali. Elämän vesi on ainoa apu, mutta sitä ei saa kaivosta, eikä kaupasta.

Kun näkee Herran, ei enää mitään muuta näekään. Kun päästät Kristuksen sydämeesi, Et elä pelkästään enää itse vaan Hän elää sinussa ja se on vallankumous, jolle ei synny vastavallankumousta. Vähempikin pelottaa.

Rakkaus voittaa pelon. Se, jonka voittama olet, sen orja olet.  Vapaus on sitä, että valitsee vapaaehtoisesti sen, joka lopulta on valittava. Rakkaus on pysyvä mielen asenne. Radikaalia uskollisuutta.

Me kykenemme rakastamaan, koska Jumala rakastaa meitä. Viha on valheen viikatemies, kaunan ja katkeruuden kylväjä. Uskon vastakohta ei ole epäily vaan epäusko.

Kristinuskossa on kysymys Kristuksesta. Ristiinnaulitsemisesta ja ylösnousemuksesta. Pelastuksesta ja iankaikkisesta elämästä. Käsittämättömän uskomisesta. Kaikki muu on kehällistä.

Ei viisaus, ei viekkaus vaan vilpitön usko. Se on samaan aikaan äärettömän vaikeaa ja naurettavan helppoa. Evankeliumin salaisuus on siinä, että se on kaikkien uskottavissa. Lastenkaltaisen mielen ymmärryksen takana.

Uskosta ei pääse yli, eikä ali. Se on kohdattava. Siksi se ärsyttää, raastaa ja riuduttaa. Pistää pakanat pauhaamaan ja herjaajat huutamaan.

Mihin Kirkkoa tarvitaan? Kirkko on pyhiinvaelluksella olevan Jumalan kansa. Tämänpuoleista gospelia. Siksi Kirkon on oltava uskollinen Jumalan Sanalle ja sakramenteille. Uskon voimalla.

Kirkon tehtävä ei ole mukautua vaan auttaa perille.

Onko helvetti olemassa? Kyllä. Se on pysyvä ero Jumalasta. Moni sanoo elävänsä helvetissä jo nyt elämän ollessa yhtä helvettiä. Hullu sanoo sydämessään, että ei ole Jumalaa. Ehkäpä siksi joitakin ihmisiä sanotaan helvetin hulluiksi. Voi sitä hullu olla muutenkin. Jumalan hullu.

Mykkinä tuijottavat Buddhien jumalat, ei liikahda Lenin Mausoleumistaan. Ihmiskäden teot eivät elä ikuisesti toisin kuin Jumalan sanat. Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala.

Valkeus voittaa pimeyden, elämä kuoleman ja rakkaus vihan.

Viimeisenä kukistetaan kuolema. Pääsiäisenä.

Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi. Totisesti nousi. Halleluja!