Sikamaista painostusta

Porvoosta kuuluu kummia. Julkisuudessa on ollut tietoja, että kaksi kansalaista on luopunut Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkuudesta, koska ” työnantaja on antanut ymmärtää, että julkipersu ei olisi hyväksi yrityksen imagolle.”

Mikäli tämä pitää paikkansa, kuten ilmeistä on, olemme tekemisissä vakavan kansalaisen perustuslaillisia oikeuksia loukkaavan sikamaisen painostuksen kanssa. Tällainen fasismi ei kuulu oikeusvaltioon.

Perussuomalaisten mustamaalaus saa jo käsittämättömiä mittasuhteita. Asiallinen arvostelu on aina paikallaan, myös Perussuomalaisia ja meidän politiikkaamme saa arvostella. Täydet kansalaisoikeudet kuuluvat kaikille. Ihmisten poliittista osallistumista ei voi mielivallalla rajoittaa.

Perissuomalaiset eivät katso tätä läpi sormien. Me pidämme kiinni perustuslaista, oikeudesta osallistua ja olla ehdokkaana.Esitän muille puolueille ja niiden puheenjohtajille seuraavan vetoomuksen.

Se on tässä: Me puolueiden  puheenjohtajat tuomitsemme kaikki sellaiset toimet, joilla painostamalla, uhkailulla, epäasiallisella vihjailuilla  tai muulla sopimattomalla tavalla pyritään vaikuttamaan kielteisesti ihmisten asettumiseen minkä tahansa puolueen ehdokkaaksi.

Kaikille yrityksille sanon, että olkaa ylpeitä kaikista työntekijöistänne, jotka ovat minkä tahansa puolueen ehdokkaana vaaleissa. Vaaliehdokkuus on hyvä ja kannatettava asia. Keitä me muuten äänestäisimme ja miten demokratia toimii ilman vaihtoehtoja ja ehdokkaita? Pitkän kuntakokemukseni perusteella voin sanoa, että aktiivisuus yhteisten asioiden hoidossa kaikkien etu. Se vie Suomea eteenpäin.

Annan tässä tunnustuksen myös tutkija Erkka Railolle, jonka kanssa olen silloin tällöin eri mieltä politiikan sisältökysymyksistä. Hän tuomitsee julkisuudessa yksiselitteisesti kaikenlaisen epäasiallisen kohtelun ehdokkuutta harkitsevia kohtaan. Toivon, että meistä poliitikoista on saman sanojaksi. Kaikki puolueet ovat arvostuksen ansaitsevia. Jokainen toimii kansan kanavana itse oikeaksi kokemiensa asioiden eteenpäin viemiseksi.