Terveisiä Jerusalemista

Tein hyödyllisen vierailun Israeliin ja Palestiinaan. Sain hyvän vastaanoton joka paikassa. Tilanne on vaikea, eikä luottamusta juuri ole. Toivoa on kuitenkin aina.

Tapasin pääministeri Benjamin Netanjahua tunnin ajan.Suomi on Israelin ystävä. Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas oli rakentava ja yhteistyöhaluinen. Jokaisella on oikeus ihmisoikeuksiin ja turvaan.

Vierailin lastensairaalassa ja puhuin jalkapallosta israelilaisten ja palestiinalaisten poikien kanssa, jotka pelasivat samassa joukkueessa. Yhteistyö tuo rauhaa ja luottamusta. Uskon sopuun, vaikka siihen ei paljon tällä hetkellä eväitä ole. Jerusalemissa on ennenkin tapahtunut ihmeitä.

xxx

Matkani aikana Suomessa on tehty politiikkaa. Hyvä niin. Tosin hallituksessa ei ole keskusteltu päivähoitomaksujen korotusten poistamisesta.  Paikkansa pitämätön on myös huhu Guggenheim- museon rahoituksesta valtion varoista. Rahaa ei ole, eikä tässä tilanteessa voi antaa katteettomia lupauksia.