Onneksi on Vasemmistoliito

Vasemmistoliiton perustivat entiset kommunistit. Punavihreäksi puolueeksi.

Olin kaksi kesää nuorena leipätehtaalla töissä. Siellä oli SKP/SKDL voimissaan. Teimme joka työpäivä Kansan Uutisten Tietoa Kaaliin kysymykset. Kommunistit kertoivat, että minulla oli ” väärä tietoisuus”, vaikka vastaukset menivät enimmäkseen oikein. Marxilaista taivasta ei tullutkaan. Lenin makasi mausoleumissaan.

Viime vaalikaudella Vasemmistoliitto erotti Markus Mustajärven ja Jyrki Yrttiahon heti kauden aluksi eduskuntaryhmästä. Tällä vaalikaudella ryhmä tekee Mustajärven nuoteilla politiikkaa, eikä Yrttiahokaan enää ole vihainen.

Paavo Arhinmäki oli viime eduskuntavaaleissa aika hyvässä kiidossa, kunnes sortui huuhaatalouteen. Lisää velkaa, lisää velkaa, lisää velkaa.  Loppukiri katkesi kuin kanan lento. Li Andersson jatkaa samalla janalla. Kahdeksan tunnin palkka kuuden tunnin työstä.

Haloo? Eikö NYT-liite voisi kysyä, mistä rahat?  Jos se kerran noin helppoa on, niin eikö pistetä työaika puoliksi saman tien. Sekin varmaankin marxinmatematiikalla ei maksa mitään.

Onneksi on Vasemmistoliitto. Kenen onneksi? Nuorten ja opiskelijoiden, joille tämä vanhojen puolueiden kokoama velka jää maksettavaksi. Ei se mitään. Raha on vanha foinikealainen keksintö. Painetaan lisää.

Jari Myllykosken kanssa varmaan tapaamme Kokemäen Juhannusraveissa. Politiikkaa ei silloin puhuta vaan syödään savukanaa. Äijäruokaa. Tofu jää toiseksi ja toisille.