Pari havaintoa ja Hyvää Uutta Vuotta

Joulurauha teki hyvää. Oli aikaa myös itselle.

Sain entisiltä ulkoministereiltä Paavo Rantaselta ja Paavo Väyryseltä lahjaksi kirjat. Toisen olen jo lukenut kokonaan ja toinenkin on hyvässä vauhdissa.

Paavo Rantasen kirja palautti mieleen Suomen kohtalon vuosia sota-aikoina. Suomi selvisi ja selviää jatkossakin.

Paavo Väyrynen on ammattimies. Puolueen puheenjohtajuudesta ei pidä luopua liian varhain. Tahtopolitiikka ei ole kuollut, eikä Paavo luovuta. Ei hän ole vanha, hän on ollut politiikassa pitkään.

Kelasin mennyttä vuotta. Pärjäsimme hyvin vaaleissa. Koville otti lapsuuden ystävän taivasmatka kesken kiivaimman vaalitaistelun. Hallitukseen mentiin ja galluptappioita on tullut. Siis täyttä elämää.

Yhtä asiaa olen kaivannut. Useammassa artikkelissa on todettu, että Perussuomalaisten nousu vaaleja edeltäneen kolmen viikon aikana oli huikea.Mutta mikä oli syy?  Vaalipäivänä saimme eniten ääniä. Iltalehti pisti lööppinsä painoon ennakkoäänten perusteella…

Minulla on siitä käsitys. Vaalit ratkaistaan vaalipäivänä. Kuninkuusravit ratkaisevat, eivät kyläkilpailut. Hillotolppa on armoton.

Toivon, että politiikan tutkijat kertovat käsityksensä. Olen haastanut heitä ennenkin. Teen sen uudestaan.  Kysyn, Siis miksi Perussuomalaiset nousivat viimeisten kolmen viikon aikana vaalipäivän äänissä  Suomen suurimmaksi puolueeksi? Mitä tapahtui?

Perussuomalaisilla on vaikea vaihe. Ensi vuosi on parempi. Politiikka on yksinkertaista. Siksi minä siinä olen tähän asti pärjännyt. Monimutkaisessa maailmassa yksinkertainen on arvokasta.  Nujerrus ja armo.

Hyvää uutta vuotta kaikille plokin lukijoille. Etulinjassa tavataan.