SOTE- ratkaisu syntyi

Hallitus pystyi päättämään SOTE-ratkaisusta.

Päätös on historiallinen. Tätä tahkoa on väännetty vuosikausia.

Kyllä se vaan niin oli, että Perussuomalaisia tarvittiin tämän ratkaisun synnyttämiseen. Erityiskiitoksen ansaitsee ministeri Hanna Mäntylä. Hän on puskenut asiaa sitkeästi eteenpäin.

Olen myös iloinen eduskuntaryhmän hyvästä panoksesta. Pääministeri kävi ryhmässämme pariinkin kertaan. Ryhmä antoi suoraa palautetta ja pääministeri otti huomiot varteen.

Tilanne näyttäytyi julkisuuteen Kokoomuksen ja Keskustan painina. Perussuomalaiset hakivat koko ajan ratkaisua – ei julkisuutta.

Minua kyllä massiivisesti harmitti prosessin aikana tietovuodot  niin sanotuista ” hallituslähteistä ”. Rippituolissa oppii mikä luottamuksella puhutaan, se luottamukselliseksi jää.

Hallitus jatkaa työtään. Lommot oikaistaan. Suomella ei kertakaikkiaan ole varaa ajautua poliittiseen kriisiin. Olemme saaneet gallupeissa maksaa kovaa hintaa. Nyt mitataan kanttia. Kansa kyllä huomaa, kenen puntti ei pitkässä juoksussa tutise.

Voimme olla tyytyväisiä, että vuosikausia kestänyt jahkailu saatiin loppumaan. Päätös, johon Perussuomalaiset voimakkaasti vaikuttivat, on se, jota puolustetaan.