Perussuomalaisten mustamaalaus

Perussuomalaiset ovat tehneet Suomessa ainutlaatuista poliittista historiaa. Se harmittaa monia.

Nopea nousu toi puolueeseen myös oman edun tavoittelijoita, jotka oirehtivat, kun puolue tai sen johto ei tanssi heidän pillinsä mukaan. Tämä on herättänyt katkeruutta ja kaunaa.

Perussuomalaiset ei ole vankila, täältä pääsee pois, jos seura ja linja ei mielytä.

Perussuomalaisista on tekeillä mustamaalauskirja. Kyllä maailmaan tekstiä mahtuu. Sen sijaan pidän outona, että kansan pakkorahoituksella ylläpitämä Yle osallistuu ko. kirjan markkinointiin.

Kirja julkaistaan puoluetoimistoa vastapäätä samana päivänä, jolloin YLE lähettää Perussuomalaisista tekemänsä MOT-ohjelman. Mistä lähtien YLE:n julkisen palvelun tehtävään on kuulunut kirjan promoaminen?

Minkälaista journalistista tasapuolisuutta in lähettää yhtä puoluetta koskeva MOT-ohjelma? Tuleeko vastaava ohjelma muista puolueista ja jos, niin milloin?

Tiedän suurin piirtein sekä kirjan että ohjelman sisällön. Siksi seuraavassa muutama tosiasia.

Perussuomalaiset, sen Eduskuntaryhmä tai säätiö ei ole ollut missään tutkinnassa, syytteessä tai tuomittuna rikoksesta.

Sen sijaan.  Olemme voittaneet kaikki meitä vastaan nostetut jutut.Seuraavassa muutama esimerkki.

Pekka Sivonen  yritti rekisteröidä puolueemme logon omiin tarkoituksiinsa. Voitimme jutun.Sivonen hävisi.

Seppo Hauta-aho valitti EU-parlamenttivaalien ehdokasasettelusta Aluehallintovirastoon. Virasto totesi valituksen aiheettomasti.

Sama henkilö valitti Joensuun puoluekokouksen päätöksestä. Käräjäoikeus päätti asian Perussuomalaisten eduksi ja tuomitsi kantajan maksamaan huomattavat oikeudenkäyntikulut.

Yksikään Perussuomalaisista erotettu jäsen ei ole hakenut muutosta päätökseen ja haastanut erotuspäätöstä käräjille. Miksi olisikaan, koska puoluehallitus on tehnyt päätöksensä sääntöjensä ja lain mukaisesti.

Perussuomalaiset on kunniallinen puolue, joka sai viime eduskuntavaaleissa 560 000 ääntä, meillä on vajaat 1200 kuntavaltuutettua, tuhatmäärin jäseniä ja kaksi EU-Parlamentin jäsentä.

Puolueen puheenjohtajana puolustan puolueemme kunniaa.

En lähde lavastuksiin mukaan. Siksi en osallistu MOT-ohjelmaan. En liioin keskustele asiasta A-Studiossa, kun en ole ohjelmaa nähnyt. Kirjan luen sen saatuani ja katson ohjelman Espoon kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen.

YLE: ltä vaadin yhden vastauksen. Kysymyksen esitän suoraan Lauri Kiviselle.

Rentouttavaa viikonloppua.