Perussuomalaiset on moniääninen kansanliike

Luin Jussi  Halla- ahon haastattelun Kalevasta. Kokonaisuus ei ollut hassumpi. Media tekee nostonsa, jotta juttu myy ja saa julkisuutta muissakin medioissa. Tämä on tuttua.

Perussuomalaiset on  kansanliike, joka ajaa monipuolista asialistaa. Jytky tuli monesta syystä. EU: n tukipaketit, vaalirahaskandaali, maahanmuutto, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vaatimus, Keskustan romahdus ja sisäisen  sekä ulkoisen turvallisuuden ajaminen muutamia mainitakseni.

Ääniä tuli paljon muista puolueista ja erityisen paljon edellisissä vaaleissa nukkuneilta.

Kannatukset vaihtelevat. Sekin on normaalia. Puolue pyrkii aina mahdollisimman hyvään kannatukseen, mutta ei keinolla millä tahansa. Kun moraalista puhuu, kannattaa ensin katsoa peiliin.

Perussuomalaisten vaaliohjelma on voimassa kaikilta osin. Maahanmuutokysymykset ovat osa tätä kokonaisuutta. Ja on myös osa uutta vaaliohjelmaa.

Homoliittokysymys oli tärkeä osa vaaliohjelmaa ja ryhmä pysyi hyvin kasassa. Näin piti toimia, linja piti.

Maahanmuuttokysymys on ennen kaikkea taloudellinen ongelma. Se lisää kustannuksia ja yhteiskunnan menoja. Tästä pitää avoimesti keskustella ilman rasismin leimaa. Perussuomalaiset eivät tästä tingi.

Minulle suurin yhteiskunnallinen epäkohta ovat ne miljoona suomalaista, joiden  tulot ovat tuhannen euron molemmin puolin. Liisan listoilla ei pidä käydä heikompien kimppuun.Omaishoidontuki, kotihoidontuki, pienimmät työttömyyspäivätahat, takuueläke ja lapsilisät pitää jättää leikkauslistojen ulkopuolelle. Tämä on Perussuomalaisten linja. Sieltä ei pidä leikata, missä ei leikattavaa ole.

Sen sijaan maahanmuutosta voidaan leikata, puoluetuista voidaan leikata, kansanedustajien palkat jäädyttää, pistää presidentin palkkio verolle, karsia byrokratiaa, neuvotella alennusta Suomen EU- maksuun, lopettaa kuntaliitosten yhteydessä viiden vuoden irtisanomissuoja jne.

EI maahanmuutosta Perussuomalaisissa saa suurta riitaa aikaiseksi. Moniääniseen kansanliikkeeseen mahtuu monta teemaa ja niin pitääkin olla.

Minä olen varmaankin parhaita puhumaan EU-ongelmista ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.  Sen sijaan maahanmuuttokysymyksissä Halla-aho on yksi parhaista.

Jos ja kun Perussuomalaiset eduskuntavaaleissa pärjää, minkä eteen teen töitä, sen pitää olla moniääninen  kansanliike, jossa kaikki keskeiset kysymykset ovat esillä.

Sen pitää myös näkyä ehdokasasettelussa.

xxx

Perussuomalaiset ovat koko ajan ollet oikeassa EU: n tukipakettipolitiikasta ja eurosta mahdottomanana valuutta-alueena. Nyt saksalaisetkim, Der Spiegelin mukaan, ovat valmiita Kreikan euroeroon, jos kommunistinen Syriza voittaa vaalit.

Tämä kaikki tulee neljä vuotta liian myöhään. Kriisi on maksanut satoja miljardeja. Silti, Kreikan euroero on nytkin parempi vaihtoehto sekä Kreikalle että euroalueelle.