Gallup ei yllättänyt

Perussuomalaisten kannatus on ollut pitkään vakiintunut 17-19 prosentin paikkeille.

Uusin noteeraus oli 18,9 prosenttia. En yllättynyt.

Kiersin maata viimeisen kuukauden raakasti ja lihaa säästämättä. Väkeä oli paljon ja se pieni epäilys…moni kävi sanomassa, että , kun et ole ehdolla…kehotin äänestämään Perussuomalaisia. Se ei riittänyt.

Vaali-iltana tiesin, että nukkuminen vei jättipotin. Tiesin muutakin.

Heikkohermoiset politiikan amatöörit – omat ja vieraat – huusivat suoli suorana, että puolue romahtaa. Tänään tutkimusjohtaja Jari Pajunen sanoi, että EU- vaalit ja eduskuntavaalit ovat aivan eri vaalit. Kun minä sanoin tuon, se oli selittelyä.

Politiikassa ei saa hermo pettää. Voitimme yhden paikan lisää. Paikka saatiin omalla kovalla työllä – ja ilman minun ehdokkuuttani. Se on kelvollinen tulos. EU- vaali on raaka vaali, jossa hyväkin paikallinen ehdokas jää mopen osalle.

Vaaleissa olleet ehdokkaat kylvivät ylivuotisen viljan, jonka sadonkorjuu on ensi kevään eduskuntavaaleissa. Niin kävi viimeksi ja niin käy uudestaan, kun ymmärretään, mitä pitää tehdä. Autan, jos apu kelpaa.

En ihmettele, että heikkohermoiset hukkaavat herneensä, mutta mitä kirjoitetaan nyt politiikan toimittajien norsunluutorneissa…luen mielelläni Keskisen ja Elosen uusimmat aatokset, kun tuli luettua ne poutapilven kevyet edellisetkin kolumnit.

Jussi Halla-aho otti vastuuta puolueesta ja teki miehen työn. Hän toi tuon toisen paikan. Kansa kannatti ja kannattajat kiittävät.

En pidä tappiomielialan lietsojista. Heillä ei ole etulinjaan asiaa.

Asiallinen arviointi on paikallaan. Kritiikitön ei pidä olla – pitää ymmärtää politiikkaa. Minulla on siihen mennyt koko elämä.

Perussuomalaiset ovat voittaneet kaikki vaalit vuodesta 2006 lähtien. 2007,2008,2009,2011,2012 kahteen kertaan ja 2014. Siis kahdeksat putkeen.

Ei pidä ylpistyä. Pitää tehdä töitä ja oikeita asioita. Viime kesän puoluekokouksessa Joensuussa päätin jäädä Suomeen. Se päätös vei meiltä yhden MEP-paikan, mutta tuo ensi keväänä monta kansanedustajapaikkaa. Jos olisin Brysseliin lähtenyt, en olisi tullut Eduskuntavaaleihin takaisin.

Puoluetta johdetaan edestä. Sen teen lihaa – oman ja muiden – säästämättä. Ruma sana sanotaan niin kuin se on.

xxx

Liberaalipuolue Kokoomus etsii itselleen puheenjohtajaa. Miesehdokkaat kannattavat homoliittoja…kisan nainen ei kannata homoadoptiota. Lohtu sekin.

Jos suurimmaksi meinaa, nimenomaan Kokoomus pitää haastaa. Arvottomuus avaa oikean kyljen. On Kokoomuksessa vielä niitäkin, jotka ymmärtävät, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Homojen välinen liitto on homoliitto.

Jotain Kokoomuksesta kertoo se,että homoliitot ovat omantunnonkysymys, mutta pakkoruotsi ei. Minulle ne ovat politiikan linjakysymyksiä.