Mielenkiintoinen maailma – apua Filippiineille

Perussuomalaiset ei ole kovasydäminen puolue. Mielestäni Suomen pitää auttaa Filippiinejä tuntuvasti ja avokätisesti.

Suomen hallitus päätti runsas vuosi sitten sulkea Suomen suurlähetystön Filippiineillä.

Tämä päätös oli surkea ja näköalaton. Puolen miljoonan säästöllä saatiin aikaan valtavaa vahinkoa. Suomen pitää avata lähetystö uudestaan. Se olisi tässä tilanteessa konkreettinen teko ja kädenojennus. Nyt heti. Idea on vapaasti käytettävissä. Jos olisin ulkoministeri asian valmistelu käynnistettäisiin tänään ja valmista olisi alkuvuodesta.

Jos ja kun me tulevaisuudessa tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa on Filippiinit otollinen yhteistyökumppani. Minulla on filippiiniläisistä ihmisistä paljon hyviä kokemuksia.  Olen oppinut heiltä paljon. Suosittelen tutustumaan, kun mahdollisuus avautuu.

 

xxx

Viimeisen parin kolmen viikon aikana olen kokenut monenlaista mielenkiintoista. Kaukaa näkee joskus lähelle paremmin kuin vieressä istumalla.

Yhdysvalloissa minulla oli tilaisuus keskustella avoimesti sekä taloudesta että politiikasta. Isännöin Suomessa Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoasianvaliokuntien puheenjohtajien kokousta. Meillä oli illallispuhujana Venäjän Duuman Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Aleksei Pushkov. Mielenkiintoinen mies. Baltit ja venäläinen saivat aikaan ikimuistoisen keskustelun, sitä oli kiva moderoida.

Kaiken kansainvälisyyden rinnalla ja ohella Espoossa tehdään kaupungin budjettia, vakoiluskandaali vaati kommentointia ja puuttumista, Himasen tutkimuspamfletti julkaistiin, Espoon paikallisyhdistys piti vuosikokouksensa ja puoluehallituksen kokouskin oli minulle unohtumaton kokemus. Bloombergin haastatteluun päästelin hyvin motivoituneena suorat sävelet.

xxx

Maailma on mielenkiintoinen. Paha ja hurmaava samaan aikaan. Haluan sekä puhua että kuunnella. Viimeisten viikkojen aikana olen saanut kuunnella monta mielenkiintoista ja vaikuttavaa puheenvuoroa. Luoja ei lahjakkuuksissa säästele.

Kaiken tämän keskellä kirjoitan Peruspomo-kirjaa. Projekti osuu hyvään saumaan. Haluan sanoa asiani suoraan. En ole politiikassa keräämässä sympatiaa vaan ajamassa arvojeni mukaisia asioita. Tämä pitää tehdä selkä suorana ja lähimmäistä kunnioittaen.

Politiikassa johtajien tehtävä on johtaa ja olla jotakin mieltä. Olen elämän kulttuurin puolella kuoleman kulttuuria vastaan. Sakkeus kiipesi puuhun nähdäkseen Kristuksen.  Hengen voima käy aina lopulta materian yli. Maailmanvallat ovat lopulta tukehtuneet omaan puppuunsa. Viimeisenä Neuvostoliitto, mutta viimeiseksi se ei jää.

xxx

Kiitos sotiemme veteraanien ja kotirintamanaisten minä muiden mukana sain mahtavat puitteet elämälle, sananvapaudelle, uskolle, toivolle ja rakkaudelle. Minä haluan, että jokainen maailman lapsi saa saman mahdollisuuden. Tiedän, että se ei toteudu elinaikanani. Silti sen puolesta on taisteltava. Sielukin on samaan aikaan sekä vapaa että ruumiinsa vanki.

Eurooppa unioninsa kanssa kaivaa omaa kuoppaansa.  Todellinen demokratia on sitä, että vallanpitäjät voivat vaihtua. Brysselissä tahän ei nähdä tarvetta. Omahyväinen pöyhkeys rehottaa. EU: ssa ei saisi olla oppositiota. Päinvastoin, pitää olla.  Ensi keväänä tulee muistutus kuolevaisuudesta. Täytyy myöntää, että etulinjaan tekee mieli.

Perussuomalaiset on parasta ja  merkittävintä mitä Suomen politiikassa on tapahtunut  pitkään aikaan. Kysy vaikka Pekka Himaselta, sillä hän ei pamfletissaan edes mainitse mitäään muuta puoluetta.

Hyvään seuraanhan pamfletti kansainvälisessä levityksessä pääsee. Oxford University Press kustantaa myös Peppi Pitkätossun seikkailuja.