Syksyn satoa

Eduskunta jäi istuntovapaalle. Kun palaamme näihin töihin Suomessa on uusi Tasavallan presidentti. Minä tai joku muu.

Perussuomalaisten kannatus on kaikkien gallupien mukaan yli eduskuntavaalien kannatuksen. Kahdeksan kuukauden saldo on plussalla.

Perussuomalaisten nousu keskisuureksi puolueeksi on onnistunut hyvin. ´Pahan ilman manaajille se on eittämättä pettymys.

Kävin viime viikonloppuna pressanvaaleihin liittyvän  kunnon kierroksen Kuopiossa, Iisalmessa, Kajaanissa ja Oulussa. Kokeneelle koluajalle kaksikin päivän kertoo paljon.

Kuopiossa ja Iisalmessa mukanani oli merkittävän japanilaisen julkaisun Lontoosta käsin toimiva kirjeenvaihtaja. Perussuomalaisten jytky kiinnostaa Japanissa asti. Mahtoi mies olla mietteissään kun rovasti Kivelä pysäytti autonsa Lapinlahdella Veikko Vennamon muistomerkillä matkalla Iisalmeen. Siinä me seisoimme kaikki kunnon adventtisohjossa Veikkoa ja hänen elämäntyötään muistellen. Japanin mies ja me.

Yhtään punavihreää uskoa tunnustavaa tarkkailijaa ei retkillemme ole pyrkinyt. Miksi? Pelätäänkö ennakkoluulojen murtumista peruskansan parissa? Fundamentalistilta menisivät yöunet Kellbergin baarin jälkeen.

Eduskuntatyö pääsi vauhtiin vasta loppusyksystä. Nyt on äänestykset äänestetty ja kaikki muutos- ja korjausesitykset kaadettu. Asekauppoja vastustavat Vasemmistoliitto ja Vihreät istuvat hallituksessa kuin Hujanen reessä.

Mikähän mekastus siitä olisi jos Perussuomalaiset istuisivat hallituksessa, joka nostaisi Suomen EU-pakkojäsenmaksuja selittämällä, että kyllähän me hallituksessa vastaan äänestettiin…

Odotan mielenkiinnolla Hesarin ja miksen muidenkin toimitusten kuvalla ja nimellä varustettuja kolumneja asekauppahallituksen apupojista.

Melska hellittää Joulun ajaksi. On syytä elää niin kuin opettaa. Joulu on Kristuksen syntymäjuhla. Hyvä aika lähimmäisille ja rakkaille.

Itsellekin.

Rauhoitan Joulun seudun politiikalta. Toivotan ystäville ja kilpakumppaneille sekä kriitikoille lepoa ja rauhaa. Olette kaikki rakkaita ja tarpeen.

Tapaamme taas. Asialinjalla.