Kreikka ja Kanada

Kävin torstaina Eduskunnassa. Tutulta näytti. Seurasin kyselytuntia lehtereiltä ja myönnettävä on, että salin puolelle paloi mieli.

Pääministeri ja valtiovarainministeri olivat Brysselissä, niissä pöydissä, joissa kuullaan mitä Ranska ja Saksa ovat EU:ssa päättäneet.

Suomen hallituksen edustajat sanoivat ennen Brysselin matkaa, että Suomi ei kannata EU:n perussopimusten avaamista. Brysselissä pääministeri ilmoitti, että Suomi ei vastusta niiden avaamista. Mieli muuttui yhdentoista kilometrin korkeudessa.

Keskustan kansanedustaja Markku Laukkanen, joka kansan tahdosta jatkaa Suomen Eduskunnassa ainakin huhtikuuhun asti( jatkosta ei ole varmuutta) ja joka kansan tahdosta ei päässyt EU-parlamenttiin, väitti Kreikan kriisin olevan ohi. Puhe on niin mainio, että sitä kannattaa siteerata.

” Kaikesta tärkeintähän on tässä nyt , edustaja Kallis, että Kreikan tilanne rauhoittui. Kreikka saa tällä hetkellä markkinaehtoista rahaa markkinoilta eikä ole tällä hetkellä mikään ongelmatapaus, me patosimme sen . ”

Kyllä kansa tietää. Ei noin pehemeitä puhumalla EU-parlamenttiin pidä päästä. Saas nähdä pääseekö enää Eduskuntaankaan.

Kauppalehti kirjoittaa, että Kreikan valtiovarainministeri  George Papaconstatinou sanoo, että Kreikan talous supistuu tänä vuonna neljä prosenntia ja ensi vuonna 2,5-3 prosenttia.

Kreikan kriisi on kaikkea muuta kuin ohi.

Suomen hallitus on pistänyt suomalaisen veronmaksajan Kreikan takuumieheksi. Päätös oli väärä ja kallis. Euroalueen hajoaminen on ajan kysymys. Yhteinen rahapolitiikka ei onnistu ilman yhteistä talous- ja finanssipolitiikkaa. Britit eivät punnastaan luovu ja ilman heitä ei todellista EU-liittovaltiota synny. Ei vaikka mukaan otettaisiin Turkki ja Serbia. EU:n pakkolaajentaminen on sulaa hulluutta.

Lähden lauantaina Kanadaan.

Olen aina kanadalaisen kohdatessani kysynyt, että miksi te ette lähetä edustajianne Capitol Hillille ja luovu omasta dollaristanne? Miksi Pohjois-Amerikassa ole Amerikan Unionia EU:n tapaan?

Samat kysymykset esitän Kanadassa.

Osaan kysymykseen vastatakin. Haluan, että kanadalaiset vastaavat itse. Tähän tyyliin vastaus mennee: ” Emme voi luopua suvereniteetistamme, itsemäärämisoikeudestamme, laisäädäntövallastamme, omasta raha- ja korkopolitiikastamme jne”. Totta. Itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan.

Olin talousohjelma A plussan vieraana. Olen ollut Perussuomalaisten puheenjohtajana 13 vuotta, enkä ole vuosiin  saanut tv-esiintymisestäni niin paljon myönteistä  palautetta kuin tästä. Nyt tiedän ensikäden lähteistä , että myös Kokoomuksesta on vuotoa Perussuomalaisiin Keskustan ja SDP:n lisäksi.

Suomen Kuvalehti kertoo, että monet viime vaaleissa nukkuneet ovat nyt kannattamassa Perussuomalaisia. Äänestysaktiivisuuden nousu on hyvä asia. Perussuomalaisten politiikka puhuttelee kansan syviä riviä.

Tehtäväni on johtaa Perussuomalaiset vaalivoittoon. Kova on urakka. Mahdollisuus tehdä poliittista historiaa on nyt.

Vastus ja kritiikki kovenevat. Hanskat ovat kädessä.

Vaalivoitto tulee omalla linjalla ja omalla työllä.

Perussuomalaiset ovat Suomen kiinnostavin ja seuratuin puolue. Vanhojen puolueiden hermostumisen myötä pian myös arvostelluin puolue. Ahjossa kultakin karaistaan. Kyllä kansa tietää!