Hallitus hyrisee (itse)tyytyväisyyttään.
Se on itse repinyt budjettiinsa aukon, jota paikataan energiaveroja korottomalla. Tämä iskee kaikista kipeimmin pieni- ja keskituloisiin ihmisiin.
Valtiovetoinen kustannustason nostaminen on hölmöläisten hommaa. Inflaatio kiihtyy, ostovoima hiipuu ja paine kilpailukykyä rapauttaviin palkkaratkaisuihin kasvaa.
Maakaasua esiteltiin muutama vuosi sitten puhtaana ja edullisena energiana. Ei esitellä enää.
Turpeen käyttöä puoltaa kolme seikkaa, eikä niistä yksikään ole puhtaus.
Ne ovat 1) huoltovarmuus 2) aluepolitiikka 3) työllisyys
Kannatan turpeen käyttöä osana Suomen energiapolitiikkaa.
Vihreä verouudistus on humpuukia; ei ole olemassa vihreitä, sinisiä tai punaisia veroja, on vain veroja, jotka Sinä maksat!
Työllisyysmäärärahojen supistaminen, kun maassa on 300 000 työtöntä, on kylmäsydämistä kamreeripolitiikkaa. Nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys tulee taloudellisesti, sosiaalisesti ja inhimillisesti kalliiksi.
Budjetista löytyy paljon karsittavaa, kun halua on; Kehitysavusta voi ottaa 250 miljoonaa, Venäjän lähialue”yhteistyöprojektit”, maahanmuuton kustannukset, suurvalta Britannialle maksettavat EU-jäsenmaksuhelpotukset, puoluetuet, Kreikka-paketit, muutamia mainitakseni ovat Perussuomalaisten karsintalistan kärjessä.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsittelee budjettiesitystä kesäkokouksessaan Porvoossa maanataina 30.8. Sieltä meikäläinen lähtee Brysseliin; Pimeyden ytimeen.
—
Pyrsselistä mieleeni muistui mainio maa ; Slovakia. Yksi ryhmätoverinikin on Slovakiasta.
Slovakian parlamentti hylkäsi oman osuutensa ns. Kreikka paketista. Tämä ei Suomessa valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mielestä olisi ollut edes mahdollista. Ja Keskustan, vihreiden ja RKP:n enkelikuoro säesti. Kristillisten mielipiteestä ei saanut mitään selvää.
Perussuomalaisten näkyvästi vastustaessa posketonta Kreikka-pakettia SDP ja Vasemmistoliitto asettuivat samalla linjalle. Tästä Katainen hiiltyi toden teolla.
Slovakian esimerkki todistaa vastaansanomattomasti, että sama olisi ollut mahdollista Suomessakin, kuten koko ajan olen sanonut. Valta oli Eduskunnalla.
Nyt voimme henkeä pidätellen odottaa miten Slovakian käy.
1) Nielaiseeko maa Slovakian?
2) Kostaako EU julmasti Slovakialle?
3) Pistetääntö Slovakian parlamentti äänestämään uudestaan, kuten Irlannin kansa pistettiin äänestämään uudelleen sanalleen samasta perustuslakisopimuksesta.
Tässä on vielä hyvä muistaa, että Slovakian Parlamentti oikeastaan ainoana noudatti EU:n omia sääntöjä, joka kieltää toisen EU-maan rahallisen avustamisen.
Nooh. Lainastahan se on kyse. Voihan humanterille rahaa antaa ” lainana ” tietäen, ettei sitä takaisin saa. Lahja se on, muka velka, jota ei edes odoteta takaisin.
Olemmeko me vielä niin orjasieluista kansaa, että me alistumme siihen, että ahvenien perkaaminen kalakukkoihin rantakivillä on kiellettävä?
Suomi kulkee EU-kokouksissa valtion Visa-kortti taskussa; kyllä me maksetaan, kun vaan päästään samaan pöytään…olemaan hiljaa.