Keskustan puoluekokous

Suuren rahan Kokoomus hyrisi tyytyväisyyttään puoluekokouksessaan. Se oli yhtä mielenkiintoinen kuin nyky-Kokoomus itse.

Toista maata on Keskusta.

Olen taistellut Keskustan kanssa veljellisessä ja vähemmän veljellisessä hengessä rapiat 25 vuotta.

Olen voittanut ja hävinnyt.

Se mitä Keskusta tekee, on Keskustan oma asia. Teen omat havaintoni ja johtopäätökseni.

Ajattelin Mauri Pekkarisen ilmoittauduttua kisaan, että siinä se Keskustan uusi johtaja on. En uskonut, että Mauri lähtee häviämään, eikä olisi lähtenyt.Hän uskoi voittoon. Jotakin tapahtui. Mitä?

Keskustan eliitti teki päätöksen, että Mauri saa jäädä eli mennä ja Marista tehdään puheenjohtaja.

Eliitin kanta ratkaisi. Puoluekokousväki seurasi Seppo Kääriäisen ja Paula Lehtomäen suositusta ja valitsi Mari Kiviniemen.

Menettely Mauri Pekkarista kohtaan oli tyly. Kuukausitolkulla annettiin ymmärtää, että peli on reilu ja valinta puoluekokouksen käsissä, kunnes kalkkiviivoilla puolueen eliitti ryhmittyy Kiviniemen taakse jopa puolueen pää-äänenkannattajaa hyväksi käyttäen. Pekkarisen puolesta ei liputtanut kukaan näkyvä keskustapoliitikko. Silti luvut olivat vain runsaat 1300 vastaan runsaat 1000.

Ihme on, jos Mauri Pekkarinen ei mieti miksi näin kävi. Ydinvoima? Tuskin.

Syy lienee se, että Mauri Pekkarinen olisi todella ottanut vallan puolueessa. ” Kepun Taatojen ” pirtaan sopi Mari Kiviniemi paremmin. Hänelle jäi myös kiitollisuuden velka.

Vieläkö Mauri Pekkarinen lähtee ehdolle Eduskuntaan, kun oppositiotaivalta pukkaa? Saas nähdä. Rutina on tietysti turhaa, kun päätökset on tehty, siis pulinat pois?

Puoluesihteerivaali oli niin ikään tylytys. Apollonkadulla käy pian Laanisen Lana.

Yksi merkittävä putoaja oli Antti Rantakangas, Ranta- Kuninkaan putoaminen puoluejohdosta oli kovempi asia mitä vielä on huomattu. Itä- ja Pojois-Suomella ei ole nyt edustajaa Keskustan johdossa. Onko Keskusta jättänyt kepulaisuuden?

Keskusta on silti iskunkestävä puolue. Vaaleihin on aikaa. Perussuomalaiset eivät aliarvioi Keskustaa. Tiedämme, että vastus on kova, niin olemme mekin.