Peltokuninkaan bensavaappu

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas osaa poliittisen viestinnän elämän harjakauppiaan viisaudella.

Toimittajat ja tutkijat, nuo urbaanit älypäät, ovat askeleen jäljessä.

Peltokuninkaan bensavaappu, bensan hinnasta puhuminen aluevaaleissa, oli erinomainen onnistuminen.

Peltokangas oli lojaali puheenjohtaja Purralle ja ainoana varapuheenjohtajana pisti itsensä peliin ja taisteli vaalin etulinjassa. Tämä siitäkin huolimatta, ettei aluevaalit ole hänen politiikkansa painopiste. Oli tärkeää olla lojaali.

Tutkijat ja toimittajat vetivät Peltokuninkaan bensavaapun kitusiinsa ja kiirehtivät pilkkaamaan, ettei näissä vaaleissa päätetä bensan hinnasta. Puolueen  vaatimattoman vaalimenestyksen jälkeen vinoilu jatkui. Muka tiesivät. Peltokangas tiesi.

Peltonkangas oli kylvänyt ylivuotista viljaa. Tähtäin oli koko ajan eduskuntavaaleissa. Vaaliteema, se, että Persut ja Peltokangas vaativat bensan hintaa alemmaksi, tuli tutuksi ja tiettäväksi. Kaikki tiesivät, mitä puolue ajaa.

Tuska alueilla kasvoi.

Eduskuntavaaleissa rävähti. Peltokuninkaan bensavaappu veti kalaa kaukalot täyteen. Ääniä tuli suokuokalla.

Nauru on loppunut.

Pian kuusikymppinen maakunnan mies, Mauri Peltokangas,  ajelee lasit otsalla pitkin Suomen korjausvelkaisia teitä ja puhuu suoraan ja suomeksi Youtubeen ei vastaa modernin viestinnän yliopistutkijoiden teorioita.

Se kuitenkin toimii käytännössä.

Ylestä ja hesarista riippumaton mies.

Liikenne- ja viestintäministeriainesta.

xxx

Keskusteluni Matti Mörttisen ja Yannick Lahden kanssa populismista on julkaistu Kaira ja Hilden podcastissa. Runsaassa vuorokaudessa tonni rikki. Se on onnistunut setti, ärsyttää ja vie kuin piru Einaria.