Abortista vieraalla maalla

Tänään on Kristuksen taivaaseenastumisen päivä.

Hyvä päivä puolustaa elämää ja ihmisarvoa.

Toimitusministeristön pääministeri Sanna Marin on pitänyt julkisen puheen Yhdysvalloissa yliopiston päättäjäisissä.

Abortti jakaa poliittisesti USA: n kansalaisia. Sekä kannattajia että vastustajia on kymmeniä miljoonia.

Kun aikanaan ulkoministerinä toimiessani osallistuin vapaa- ajallani Kanadassa iltavigiliaan abortoitujen sikiöiden puolesta kirjanoppineet Martti Koskenniemi ja Martin Scheinin arvelivat minut rikkoneen lakia ottamalla kantaa asiaan ( vaikka en edes puhunut tilaisuudessa, eikä kukaan tiennyt, että olen ulkoministeri).

Herroilla ei ole nyt mitään sanottavaa.

Kirjailija Elina Hirvonen pyysi oikeuskansleria tutkimaan toimieni laillisuutta. Monet pääkirjoittajat vaativat minulle potkuja.  Mitä sanoo Hirvonen ja pääkirjoittajat? Pääministeri lentelee bisnesluokassa ( niin kuin minäkin aikoinani) esittelemään omia mielipiteitään kansakuntaa syvästi jakavaan kysymykseen.

Eduskunta jopa äänesti luottamuksestani. Voitin asiasta tehdyt kaikki tutkinnat ja äänestykset.

Siis onko ( onhan ? ) täysin sopivaa, että Suomen vallassa oleva pääministeri menee julkisesti ottamaan kantaa Yhdysvaltoja voimakkaasti kahtia  jakavaan poliittiseen kysymykseen diplomaattisella statuksella?

Oikeus elämään on kansainvälisesti tunnustettu ihmisoikeus.

Abortti ei ole.

Mikä tässä ei nyt täsmää.  No tietenkin se, että kun minä en hyväksy väkivaltaa syntymätöntä lasta kohtaan, se on ” poliittisesti väärä mielipide ”. Kun pääministeri taas promoaa aborttia , ” se on valistunut , oikea mielipide ”.  Ylistystä laulaa herrat ja rouvat maan.

Voi tätä tekopyhyyttä ja käsien pesua.

Säätytalolla Perussuomalaiset ja KD käsittääkseni huolehtivat siitä, että suomalaisten verorahoja kehitysapuun käytetään naisten ja tyttöjen elämisen edellytysten tukemiseen ja koulutukseen, eikä syntymättömien tyttölasten selektiivisiin abortteihin. Uskon, että tämä toteutuu. Vaalitulos näkyy myös tässä asiassa.

Voisiko joku päivystävä dosentti tai professori selittää, miten nämä kaksi tapausta, minun ja pääministerin  eroavat toisistaan?

Minä tiedän sen kokemuksesta.