Euroopan peltipömpeli ja USA

Suomen ja Ruotsin Nato- suksi tökkää Turkkiin. Näytelmä on kaikin puolin arvoton ja kiusallinen. Potkukelkan urat näkyvät jo presidentti Sauli Niinistön kasvoissa. Se on näkymä, kun tuntee tulevansa väärin kohdelluksi ilman omaa syytä.

Eurooppalaisista ystävistä ei apua ole.

Näin USA: n kansallispäivänä on syytä muistaa, että USA on myös Euroopan toivo. On ollut, on ja tulee olemaan.

Hope and Gloryn kotimaa ratkaisee myös Ukrainan kohtalon.

Saksa, Ranska ja Italia tekisivät diilin Venäjän kanssa.

USA ja Britannia eivät. Ne aseistavat Ukrainaa, apunaan Puola ja moraalisena tukena Baltian maat. Pohjoismaatkin hengessä mukana, mutta pienin panoksin.

Eurooppa on kuivuvien lantioiden maanosa, jonka moraalinen selkäranka on pettämässä. Venäjän brutaali hyökkäyssota antaisi mahdollisuuden selkärangan oikaisuun. Huonolta näyttää.

Eurooppa on kuin peltipömpeli, jota Turkki ja Venäjä kolisuttavat. Nyt olisi tuhannen taalan paikka avata TTIP- neuvottelut uudestaan, vahvistaa USA- yhteistyötä kiireen vilkkaa joka sektorilla.

Jos USA menettää mielenkiintonsa Eurooppaan, meille jää jäljelle taantuvat taloudet  ja arvoliberaalit päättäjät, joista ei ole mihinkään, eikä  minkään tekijäksi.

Tasavallan Presidentti on tavannut ahkerasti amerikkalaisia senaattoreita sekä USA: ssa että Suomessa. Se on erinomaista. Järkevää politiikkaa. Entä muu valtiojohto, kansanedustajat?

Tutulta näytti Mäntyniemeen marssinut porukka. Siinä oli nippu niitä nimiä, joita median mukaan ” ulkoministeri Soini ramppasi tapaamassa veronmaksajien varoilla kongressin rukousaamiaisilla ”.