Vasemmistoliitto on vaaraton

Kommunismin tuhkiin aikanaan perustettu Vasemmistoliitto on nykyisin vaaraton vallan hännystelijä.

Vallankumouksen uhka on haihtunut, eikä sitä aja kukaan , edes äärimmäisessä vasemmistossa.

Piste iin päälle on puolueen muuttunut NATO- kanta. Nimenomaan se, sillä NATO ei ole miksikään muuttunut.

Jako puolueen sisällä meni niin, että hallituskelpoinen osa kannattaa ja änkyräosasto on vastustavinaan, mutta pysyy hallituksessa. Paavo Arhinmäki pakeni herran virkaan Helsinkiin kookomuslaisen pormestarin suojiin. Sieltä ei massoja hurmata.

Jäljellä on Anna Kontula, joka on monin tavoin mielenkiintoinen ja minunkin arvostama. Ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta on hienoa, että joku on ylipäätään jotakin mieltä, perustelee sen ja elää suurin piirtein niin kuin opettaa.

Vasemmistoliiton NATO- kannassa ei ole rehellisyyden häivääkään. Kontulan analyysi asiasta kumpuaa puolueen aatteellisista juurista ja johtopäätös on sen mukainen.

Li Andersson vetää vaalit, puolue jää oppositioon. Kasvua ei ole luvassa, sillä viimeiset persvako vasemmistolaiset miehet ( Jari Myllykoski ), eivät enää lähde ehdolle. Kommarihenkiset miehet joko nukkuvat vaaleissa tai äänestävät paikallista persumiestä.

Helsingistä muutama kiukkuinen feministi kyllä valitaan Kallion kuplasta valtuustoon ja pari hassua Eduskuntaan. Siinä se.

Vallankumous on peruttu ja porvari nukkuu hyvin.

Oppositiossa on orpo olo, kun pääministerinä on Petteri Orpo.

Eespäin, eespäin, tiellä taistojen. Kepeät mullat.

xxx

Li Andersson ansaitsee myönteisen maininnan siitä, ettei esitä ruotsin kieltä palautettavaksi pakolliseksi aineeksi yo- kirjoituksiin hallitusohjelman typerästä kirjauksesta huolimatta.