Usko tuomiolla

Seurasin Päivi Räsäsen  ja Juhana Pohjolan oikeudenkäyntiä tiiviisti usean eri kommentaattorin  ja syyttäjän sekä vastaajien tekstien ja  puheiden kautta, koska saliin minulla ei ollut mahdollista päästä.

Paljon olen elämäni aikana nähnyt ja kokenut, mutta en mitään tähän verrattavaa. Onko tämä totta Herran vuonna 2022 Suomessa?

Olen rauhallinen ja harkitseva mies, mutta tämä menee tunteeseen.

Päivän päätteeksi luin  muistin virkistykseksi, mitä katolinen kirkko opettaa siveydestä ja homoseksuaalisuudesta. Se löytyy helposti netistä myös suomeksi.

En kopioi sitä tähän. En siksi, ettenkö voi sitä tehdä vaan siksi, että tämän oikeuskäsittelyn ollessa kesken, ymmärrän, että nyt ei ole kysymys minusta ja minun uskostani katoliseen oppiin vaan Päivi Räsäsen ja Juhana Pohjolan sanan- ja uskonnonvapaudesta.

Uskon katolisen kirkon opettamalla tavalla tänään ja huomenna.

Kirkon seksuaali- ja avioliitto- opetus on kristallinkirkas, eikä se muutu kaiken maailman opintuulien mukaan.

Räsäsen ja Pohjolan usko oli tänään käräjäsalissa tuomiolla. Loppulausunnot ja itse päätös tulee myöhemmin.

Oikeusvaltiossa tämän asian ei ikimaailmassa olisi pitänyt joutua tuomioistuimen käsittelyyn.

Suomi on tällä hetkellä ainoa maa läntisessä maailmassa, jossa kansan valitsema kansanedustaja  ja kirkkokuntansa piispa ovat käräjillä Raamatun lauseista.

Siinä on syntiä ja häpeää kaksin kappalein. Syyttäjän harkintakyky on pettänyt pahemman kerran ja tämän käsittämättömyyden oikeuslaitos voi oikaista.

Suomi- kuva on tärvelty. Kerralla ja kunnolla. Maailmanlaajuisesti.

Hävettää ja suututtaa. Sitä ei kai ole ( vielä ) lailla kielletty.

xxx

Viisi USA: n senaattoria, joukossa mm. laajasti arvostetut Marco Rubio ja James Lankford ovat kirjelmöineet Räsäsen tapauksesta USA: n uskonnonvapauslähettiläs Rashad Hussainille ja vaatineet toimenpiteitä Suomea vastaan.

Lähde siinä sitten myymään ja lobbaamaan suomalaisia  jäänmurtajia USA: han, kun joudut vastaamaan tällaiseen modernin inkvisition kysymykseen, johon ei voi antaa mitään järkevää perustelua.  Suomessa ei lainkaan tajua tätä mainehaittaa.