Jemen ja Israel

Mitä yhteistä on Jemenillä ja Israelilla? Äkkiä katsoen ei paljon mitään, tarkemmin katsoen jotakin kuitenkin.

Pari päivää sitten Jemen oli muutaman tunnin otsikoissa. Uutiset kertoivat raportista, jonka mukaan seitsemän vuotisessa konfliktissa on kuollut 377.000 ihmistä ja  jemeniläinen lapsi kuolee joka yhdeksäs minuutti nälkään.

En nähnyt yhtään  reaktiota yliopiston kampuksilta, edustuksen etuvartioista, ylioppilaskunnista, nuorisojärjestöistä, ei käytännössä pihaustakaan yhtään mistään.

Mitä tekee YK? EU? Kansainväliset järjestöt? Human Rights Council?  Arabiliitto? Amnesty International?

Ehkä jotakin tai ei mitään. Mitään ei kuulu mistään. Ja joka yhdeksäs minuutti lapsi kuolee nälkään.

Kun Israelin ja Palestiinalaisten välisessä konfliktissa tapahtuu seuraavan kerran karmeita, voimme olla varmoja, että jokaisella kampuksella kautta maailman , kaikissa tiedotusvälineissä, YK: ssa, EU: ssa, myös Suomessa, reagoidaan rajusti.

Jemenissä 100-150 lasta kuolee vuorokaudessa nälkään. Saudi- Arabia ja Iran häärivät tämän katastrofin taustalla. Kiinnostaako tämä Kiinaa, Venäjää tai USA: ta? Kauppa käy, öljy virtaa, eikä boikoteista puhuta yhtään mitään.

Kun seuraavan kerran terroristijärjestö Hamas ampuu raketteja lasten ja siviilien seasta israelilaisten niskaan, sillä seurauksella, että vastaiskuissa kuolee myös naisia ja lapsia. Parku on suuri muuallakin kuin Jerusalemissa. Jokaisella kampuksella kautta maailman.

Karvatollukka  isketään ulkoministerin kitalakeen. Kirjallisia kysymyksiä sataa ministeriöihin, opiskelija- ja nuorisojärjestöt löytävät solidaarisuus- sanansa ja vanhat radikaalit huivinsa.

Yksi asia on varma. Woke- kulttuurin sanansaattajat eivät pakkaa laukkujaan sen paremmin Jemeniin kuin Gazaan. Äiti Teresan sisaret saavat rauhassa jatkaa kuolevien saattohoitoa Kalkuttan slummeissa.  Se ei heränneitä hetkauta.

Ja joka yhdeksäs minuutti jemeniläinen lapsi kuolee nälkään.