Kansanvihollinen populisti

Tämä on uusinta heinäkuusta 2016. Sopii hyvin tämän päivän Suomeen ja maailmaan. Brexit oli juuri äänestetty ja sama laulu jatkuu. Meillä ja muualla. Siispä:

Neuvostoliitossa oli kansanvihollisia. Heistä piti päästä eroon. Ja päästiin, päätä lyhennettiin.

Kun sait kansanvihollisen leiman otsaasi, sinua karttoi omat ja vieraat. Häiriötekijä poistettiin luonnonvaroja tuhlaamasta öiseen aikaan turhia selittelemättä. Kas kun kansanvihollinen tunnusti kelvottomuutensa. Armon sijasta toimi Arkhimedeen laki. Ei tosin ammeessa vaan maan alla.

Kansanvihollinen oli kulakki, porvari, kristitty, talonjussi, riistäjä tai huonolla tietoisuudella eli väärillä mielipiteillä varustettu.

Kansanvihollisia ei enää ole tai heitä ei sellaiseksi kutsuta.  On tapahtunut tuotekehittelyä. Populistista, kansan ystävästä,  on tehty kansanvihollisia.

Keitä he ovat nuo kelvottomat? Matalamieliset, lyhytvakoiset, tietämättömät, tyhmät ja pöhköt? Heitä esiintyy laajasti ympäri Suomea. He ovat konservatiivisia, pitävät pulisonkeja,ajavat yksityisautoja, syövät lihaa, lämmittävät saunaa vaikka ilmastonmuutos uhkaa, hiihtävät perinteisellä tyylillä, eivät harrasta tantraseksiä vaan normikauraa, mölisevät megafooniin, jos sellaisen heille antaa, ovat lyhyttukkaisia ja käyvät töissä.

Vaarallista porukkaa. Populisteja. Ne eivät ymmärrä. Niillä ei ole tarpeeksi tietoa, vaativat ties mitä tietämättä mitään. Kyllä niille tomppeleille edustuksellinen demokratia riittää, EU:sta ja YK: sta niille ei kannata puhua mitään, luulevat autotarroiksi.

Perhanan populistit, nuo kansanviholliset. Äänestävät väärin väärillä mielipiteillä. Sitä vastaan täytyy osoittaa mieltä meillä ja maailmalla. Populismi kuriin, siitäs saatte persut, krisut, maakuntakeput, kesäjuhlakristityt ja muut ahdasmieliset nihilistit. Guggenheim Helsinkiin valtion rahoilla ja lisää rahaa vappukulkueisiin.

Ilmianna populisti. Tee päivän hyvä työ. Populistiwatch.

 

xxx

Harvinainen kehu hesarin kuukausiliitteelle. Tiedätte kyllä mistä jutusta…väärin men. Se oli se toinen.

Nauttikaa kesästä. Unohtakaa populistit hetkeksi, sillä populistitkin pitävät lomaa.