Paras analyysi Persujen tuloksesta

Perussuomalaiset voittivat kuntavaalit. Siitä ei ole epäilystä.

Hämmästyttävää sen sijaan on , että tulos on jotakuinkin sama kuin vuonna 2012 ynnättynä 1500 ehdokkaan lisäyksellä ehdokasmäärässä.

Jokainen ehdokas tuo keskimäärin 30 uutta, varmaa ääntä. Kun 1500 kertoo kolmellakymmenellä saa 45.000. Se on karkeasti sama määrä, jonka Perussuomalaiset saivat nyt lisää ääniä vuoden 2012 vaaleihin verrattuna.

Puoluekannatus oli vuoden 2012 tasoa ja lisäpontta tuli onnistuneesta ehdokashankinnasta. Se oli ratkaiseva nalli.

Toinen hämmästyttävä samankaltaisuus liittyy pääkaupunkiseudun vaalituloksiin. Helsingissä ja Vantaalla saatiin yksi paikka enemmän kuin vuonna 2012. Ei yhtään enempää, vaikka puheenjohtaja Halla- aho sai noin 20.000 ääntä.

Espoossa saatiin kaksi paikkaa vähemmän kuin vuonna 2012. Syy on selvä, Timo Soini ei ollut ehdokkaana.

Kuusamot, Kalajoet, Merijärvet, Evijärvet ja monet muut jäivät vielä kepun yksinvallan alle. Pudasjärvi teki loistotuloksen, se kannattaa tutkia paremmin. Ehdokasasettelu oli hyvä, mutta on muutakin.

Perussuomalaisten paras uutinen on Piisinen. Remontti- Reiska tyhjentää Keski- Uudenmaan eduskuntavaaleissa niin ettei siitä jää mitään miesääniä Kepulle ja SDP: lle, eikä paikalliselle dosentille.

Perussuomalaiset voittivat vaalit hyvän ehdokasasettelun takia. Puoluejohto ei ollut avuksi, ei paljon haitaksikaan.

Vakavin asia on se, että Kokoomuksella on nyt mahdollisuus ryöstää itselleen opposition henkinen johtajuus. Sen haastamiseen ei riitä maahanmuuttopöpinä ja laimea EU- kriittisyys.

Puolueen pitää tähdätä pääministeripuolueeksi ja puheenjohtajan pääministeriksi. Perussuomalaisten äänestäjät jäävät sohvalle, jos tiedossa ei ole kunnon bileitä ja mahdollisuutta päästä valtaan.

Miksi minä, puolueen perustaja kirjoitan Perussuomalaisista, vaikka en tällä hetkellä äänestä Perussuomalaisia. Suomi on vapaa maa ja tarvitsee poliittisen suunnan muutoksen. Tämä hallitus on huono.

Taitamaton johto on asemoinut puolueen eduskuntasalin oikeaan laitaan ja päästänyt Kokoomuksen murtautumaan opposition henkiseksi johtajaksi, SE on kuoleman vaarallista.

Pahinta myrkkyä on se, jos puolueen puheenjohtaja ei halua pääministeriksi. Sellainen puheenjohtaja menee vaihtoon, vaikka ei uskoisi, omasta tai muiden tahdosta.

Perussuomalaiset eivät lähde massoittain äänestämään enää minkään muuan asian puolesta kuin pääministeripuolueen asemasta. Menon täytyy muuttua tai sitten se on sama kuka siellä lespaa.

Toivon menestystä asialle Suomen puolesta.

========

Iivisniemi jäi vaille omaa valtuutettua ensimmäisen kerran kahteenkymmeneen vuoteen, vaikka meillä oli kolmekin hyvää paikallista ehdokasta. Jonna Löflund, Seppo Salo ja Lauri Hietanen.

Se on suuri vahinko. Minun on vaikea ymmärtää, että pienessä lähiössä ei käsitetä paikallisen edustuksen merkitystä.

Pystyin  kahdenkymmenen vuoden aikana vaikuttamaan siihen, että Iivisniemi pysyi viihtyisänä alueena, eikä katastofikaavoja alueellemme tullut.

Minua kuunneltiin kaupungilla NIMENOMAAN paikallisen asiantuntemuksen perusteella, ei puoluepukarina.

Tinki oli kuitenkin täynnä. En enää voinut olla ehdolla.