Olen terveyteni velkaa


Tänään tuli oikeuden päätös ministerinä minua kohtaan tehdystä pahoinpitelyn yrityksestä. Samalla annettiin tuomio turvamiehiäni kohtaan tehdystä väkivallasta.

Oikeuslaitos tuomitse syytetyn kaikista niistä kohdista, joihin syyttäjä haki tuomiota. Se on hyvä ja olen tyytyväinen.

Ehdollinen vankeusrangaistus ja etenkin korvaukset olisivat voineet olla kovempiakin, mutta olennaista on, että näyttö piti kaikissa syytekohdissa.

Minulle oli selvää jo heti keväällä 2017, että turvamieheni Juha J. pelasti terveyteni vaarantamalla omansa. Olen hänelle kiitollinen.

Kirjoitin poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaiselle, joka esitti turvamiehenä toimineelle poliisille kultaista ansiomerkkiä, jonka sisäministeri Maria Ohisalo myönsi.

Väkivalta ja sillä uhkaaminen ei kuulu politiikkaan. Oikeus teki tämän selväksi. Rajat on nyt asetettu oikeuden päätöksellä.

Olen terveyteni velkaa, enkä unohda sitä milloinkaan.

Toivon, että tässä yhteydessä myös turvamiesten oikeusturvaan, terveydenhuoltoon, mahdollisiin korvauksiin, kuntouttamiseen ja muihin tarvittaviin oikeuksiin tehdään asianmukaiset päivitykset.

ihmiset, jotka laittavat itsensä päivittäin likoon vaaleilla valittujen poliittisten päättäjien turvallisuuden vuoksi, täytyy saada kaikki mahdollinen apu ja hoito, jos sellainen tilanne eteen tulee.