Sähköposti vuotaa – Bolton puhui asiaa

Olin ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja ja ulkoministeri, molempia neljä vuotta, eikä sähköpostejani voinut lukea lehdistä.

En ota nyt kantaa Oikeuskanslerin ja Valtioneuvoston kanslian välisten viestien sisältöön, mutta en voi käsittää tällaista menettelyä.

Luottamus on kaiken perusta.

Jos sähköpostit vuotavat tai media voi saada ne, johtopäätös on, että ei pidä käyttää sähköpostia luottamuksellisiin asioihin.

Minua suoraan sanoen kylmää, mitä kaikkea tietoa meiltä vuotaa ja vuodatetaan ja keille. Ei olisi tullut mieleenkään.

xxx

Vaimon  hesarista luin  Donald Trumpin  turvallisuuspoliittisen neuvonantaja John Boltonin haastattelun. Jokaisen suomalaisen, jota politiikka ja etenkin ulko- ja turvallisuuspolitiikka, kiinnostaa pitäisi lukea se.

Tapasin Boltonin Washingtonissa 9.2.2019. Luin tuon tapaamisen muistiinpanot, eikä tarvitse yhtään hävetä, olimme ajan tasalla.

Muistelmieni käsikirjoitus on nyt kustantajalla.

En usko, että se jää viimeiseksi puheenvuorokseni.

USA ja Britannia ovat aivan olennaisia yhteistyökumppaneita maamme itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden takaajina.

EU: n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on mukavaa puuhastelua, mutta ei se tosipaikan tullen mihinkään riitä.

Kaiken perusta on itsenäinen puolustus ja oma armeija.

Meidän on myös vakavasti syytä miettiä, että olemmeko ja kuinka pitkään vielä sellainen kansakunta, jota yhdistää arvot, demokratia ja yhteenkuuluvuus.

Kun Suomea puolustetaan niin onko liossa, koti, uskonto ja isänmaa vai lesbojen hedelmällisyyshoidot, ilmastotoimet ja kulttuurituet. Vai kaikki ne?