Papukaijat populismin kimpussa

Populismia. Populismia.Populismia.

Poiliitikot ja media höpöttävät yhtä sanaa kuin vähämielistö.

Populismia ei määritellä. Ei osata. Eikä haluta.

Kirjoitin pamfletin populismista. Se on kansantajuinen selvitys, mitä populismi on, mistä se kumpuaa, miksi se menestyy ja mitkä ovat sen ongelmat.

On jokseenkin uskomatonta, että Suomen kielellä media ei pysty saamaan aikaan yhtä ainoaa kunnollista artikkelia asiasta.

Oheisen pamfletin voi ladata ilmaiseksi  Kunnallisen kehittämissäätiön sivuilta. Sen verran pitää nähdä vaivaa, että sen sieltä etsii ja hakee.

Perussuomalaiset eivät minua kaipaa puolustajakseen, mutta joku raja älyllisellä epärehellisyydellä pitää olla. Perussuomalaisista ei tiedetä Amerikassa juuri mitään, eivätkä Persut ole syypäitä niihin älyttömyyksiin, joita Washingtonissa on nähty.

Jos meinaatte Persut voittaa, tehkää parempaa politiikkaa ( ei pitäisi olla ylivoimaista saati mahdotonta ), älkääkä höpöttäkö yhtä sanaa.

Jos populismi on vain helppojen ratkaisujen antamista monimutkaisiin kysymyksiin, niin mitä se kertoo vanhoista puolueista ja mediasta sekä heidän kyvyistään kun Persut sen kun porskuttaa.  Ei pidä yksinkertaistaa monimutkaisia asioita.

Media ja monet puoluepolitikoitsijat etenkin silloisessa oppositiossa olivat laajalti sitä mieltä, että Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen oli ennalta suunniteltu  ja halu oli vaan pysyä hallituksessa. Ei ollut.

Rohkeneeko tarjota peiliä kotimaisille politiikan salaliittoteoreetikoille; olisikohan kysymys ollut sittenkin siitä, että Laura Huhtasaari,  joka sunnuntaina twiittasi käsityksensä USA: n tulevasta hallinnosta  maltillisesti sanottuna erikoisena, voitti puolustusministeri Jussi Niinistön varapuheenjohtavaalissa.

Ja siitä mitä se merkitsi puolueen linjalle ja luonteelle. Tämän ovat jo Jussi Niinistö ja Jari Lindström kirjoissaan todenneet.

Tästä muutama tosiasia seuraavassa kirjassani, joka julkaistaan Otavan kustantamana alkusyksystä.

Mutta populismista kannattaa lukea pamfletti ja ajatella itse.