Vihreät fariseukset

Seuraajani ulkoministerinä, Pekka Haavisto, oli hyvin lämmitetyllä halstarilla vuoden verran.

Kirjoitan elämänkertaa ja kerron käsitykseni Pekasta kirjassa.

Olin itse Oikeuskanslerin tutkinnassa useamman kerran, eikä kokemusta mitenkään miellyttäväksi voi lukea.

Osallistuin Kanadassa iltavigiliaan ( rukoushetki ) abortoitujen sikiöiden puolesta. Tämän väitettiin kanteluissa olleen lainvastaista toimintaa. Pääkantelijana oli kirjailija Elina Hirvonen.

Oikeuskansleri tutki. En ollut rikkonut lakia. Vapauttava ” tuomio ” ei riittänyt inkvisiittoreille ja vihreille fariseuksille vaan he halusivat antaa minulle julkiset potkut ulkoministerin tehtävästä.

Asiassa kansaa ja mieliä kiihotettiin urakalla. Iltalehti vaati pääkirjoituksessa minun erottamistani ( sellaisen uskonnonvapauden äänenkannattaja).

Minut todettiin syyttömäksi ja silti päädyin äänestykseen.

Eduskunta äänesti. Sain luottamuksen äänin 100- 60. Vihreiden Emma Kari ja Marinistien Sanna Marin olivat antamassa minulle niin innokkaasti potkuja, että äänestivät liian nopeasti ja kirjauttivat itsensä poissaolijoiksi tässä historiallisessa äänestyksessä.

Vihreät fariseukset ovat nyt rikkoneet perustuslakivaliokunnassa pelisääntöjä.  Lähettäneet omia käsityksiä valikoidusti vain hallituspuolueiden edustajille. Menettely on röyhkeä ja ennenkuulumaton.

Omavoimaisuus näkyy lahkolaishenkenä.

Kaikki moitteet ohitetaan kiviseinäkiistona.

Poliitikkojen niin ministereiden kuten muidenkin pitää noudattaa lakia. Tutkintapyyntöjen ja kanteluiden tehtailu on kohteelle raskasta. Se on osa demokratian hintaa.

Minulla on neljän vuoden vuoden ulkoministeriön väestä Eduskunnan Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana ja neljän vuoden kokemus heistä ministeriön päällikkönä ulkoministerinä.

Nämä vuodet olivat pitkän poliittisen urani parhaita vuosia.

Kun voitin luottamusäänestyksen, hillitsin itseni. Se oli vaikeaa.

Suositelen samaa vihreille fariseuksille. Suosikkinne luottamus mitataan Perussuomalaisten toimesta luottamusäänestyksessä. Hillitkää itsenne, se on vaikeaa, mutta voittajan on helppo hymyillä.

Puhun ja tiedän kokemuksesta.