Viattomien lasten päivä – Amnestyn alennustila

Oikeus elämään on ensimmäinen ihmisoikeus.

Se koskee myös syntymättömiä lapsia. Näinä tieteellisten faktojen korostamisen aikoina on hyvä muistuttaa ihmiselämän alkavan hedelmöitymisestä. Se ei ole mielipide, se on biologinen fakta.

Kristinusko on tehnyt paljon lasten eteen. Kristuksen sanat ovat velvoittavat; minkä teette yhdelle näistä pienimmistä, te teette minulle. Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta.

Lapsia laiminlyödään , hyväksikäytetään ja riistetään monin tavoin. Pornografia, prostituutio, pedofilia, lapsityövoiman käyttö, hoidon ja hoivan laiminlyönti, väkivalta, päihteet, henkinen pahoinpitely…lista on pitkä. Loputon.

Aikuiset sallivat tämän. Yhteiskunnat sallivat tämän. Päivästä ja vuodesta toiseen. Sukupolvesta toiseen. Kuvottavaa.

Nuorena kannatin Amnesty Internationalin kampanjoita kuolemantuomioiden kieltämiseksi. Kirjoitin asiasta aukeaman artikkelin SMP:n lehteen, Suomen Uutisiin. Arvostelin etenkin Yhdysvaltoja ja Kiinaa.

Kiina ja Yhdysvallat tuomitsevat ihmisiä edelleen kuolemaan.

Amnesty on alennustilassa. Ihmisoikeusjärjestöstä on tullut kalman kauppias, kuoleman kulttuurin puolesta puhuja.

Amnesty on yksi käytännössä vapaata aborttia ajavan kansalaisaloite Omatahto2020- puuhataho. Olisi mielenkiintoista tietää kuka pani aloitteen ensimmäisenä alulle? Kätilöliitto vai Amnesty vai joku muu?

Mistä moinen kysymys?

Syyskuun 28. päivä 2020 Amnesty International julkaisi päivitetyn maailmanlaajuisen aborttikantansa, jonka mukaan ”kaikilla on oikeus turvalliseen aborttiin niin aikaisin kuin  mahdollista ja niin myöhään kuin tarpeellista. ”

Turvallinen abortti on orwellilainen yhdistelmä. Syntymätön lapsi  menettää aina elämänsä, kuinka se on turvallista. Valhe on totuutta.

Suomalainen kansalaisaloite on osa Amnestyn kansainvälistä kampanjaa. Ihmisoikeusjärjestö kauppaa kalmaa. Saiko se muut mukaan kampanjansa aisankannattajaksi vai kävikö istumaan valmiiseen pöytään?

Seuraavan kerran kun näen Amnestyn feissarin, oikein odotan sitä, minulla on kysymyksiä. Vaadin vastauksia. Kuinka te kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte? Minulla on aikaa kuunnella.

Amnesty ja kalman kauppiaat hokevat, että abortti on ihmisoikeus. Ei se ole, eikä se hokemalla sellaiseksi muutu. Kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa aborttia ei  oikeuteta. Ei ole ihmisoikeus.

Äiti Teresa sanoi ottaessaan vastaan Nobelin rauhan palkintoa vuonna 1979 ; jos äiti kykenee tappamaan  syntymättömän lapsensa, mikä estää minua tappamasta sinua tai sinun minua. Ei mikään.

Jokaisesta lapsesta täytyy pitää huolta. Jokainen lapsi on tervetullut.  Kun hän varttuu, hänelle tulee vastuu. Vastuuta ei vältä kukaan.

Suomessa on kohistu viikkotolkulla muutaman ISIS- lapsen kotiuttamisesta pakolaisleiriltä. Pitikö lapset tuoda Suomeen? Kyllä.

Kysymys on sekä syntymättömistä että syntyneistä lapsista. Kaikista pitää huolehtia. Viattomien lasten päivänä on hyvä muistaa, että niin sinä kuin minä olemme vastuussa siitä, miten lapsia kohdellaan.