Joulusaarna

Luterilainen kirkko tutki  ja havaitsi, että nuoret naiset ovat vähiten kiinni kristillisessä uskossa. Rämettäminen on tehnyt tehtävänsä.

Seuraavassa Joulusaarna.

Nyt ei ole kysymys minusta. Kysymys on nuoresta naisesta. Siitä, mitä hänelle tapahtui  ja heille on tapahtuva.

JOULUSAARNA

Enkeli ilmestyi Marialle.

Sanoma oli järisyttävä. Marian nuori elämä muuttuu ja mullistuu äkillisesti ja peruuttamattomasti.

Sinusta tulee Jumalan äiti. Pyhä Henki verhoaa Sinut ja tulet raskaaksi ja olet synnyttävä pojan, josta tulee maailman Vapahtaja.

Kuinka se on mahdollista, kysyy Maria, joka ei miehestä mitään tiedä. Hän on kihlattu Joosefille, mutta on koskematon.

Uutinen on hurja. Kuinka kukaan voi kestää sitä? Eikö olisi luonnollista haluta olla vain nuori nainen, joka on menossa naimisiin omine haaveineen ilman taivaallisia tuntemuksia?

Tuohon aikaan avioliiton ulkopuolinen raskaus oli synti ja häpeä. Kuinka sen kestää? Tilanne on mahdoton. Kuka uskoo nuorta neitsyttä, luottaa häneen. Tuleva mies?

Joosef saa näyn. Älä hylkää Mariaa. Hän on tullut raskaaksi Pyhästä Hengestä. Mitä ihmettä? Kihlattuni on raskaana, minä en ole lapsen isä. Tiedän sen,  koska en ole Mariaan koskenut.

Jätän hänet salaa. Tämä on Joosefin ajatus. Jätän Marian. Jätän.

Kuvitellaan hetki nuorta neitsyttä Mariaa. Eilen kaikki oli vielä mallillaan, Hän oli kihloissa, menossa naimisiin. Perustamassa perheen, astumassa elämässä eteenpäin. Iloisena nuorena naisena.

Sitten kaikki muuttui. Kerralla ja kunnolla. Lopullisesti.

Mikä oli Marian reaktio? Varmasti hämmentynyt, epävarma, en ihmettelisi yhtään, jos pelko ja huoli kävisi mielessä?

Äärimmäisenä tuomiona tuohon aikaan olisi ollut mahdollisuus tulla kivitetyksi. Syyttömänä. Henki pois langenneesta neitsyestä.

Maria sanoo: ” Minä olen Herran palvelijatar ”.

Tämä ei ole mitään nykyajan tv- fiktiota. Handmaidstale on kaukana tästä, niin kaukana kuin itä on lännestä.

Tämä on totta.

Maria hyväksyy Jumalan tahdon, koska hän uskoo Jumalaansa.

Hän ei käsitä, eikä ymmärrä kaikkea, mutta hän uskoo, että Jumala pitää hänestä huolta ja hän toimii tämän uskonsa mukaisesti.

Joosef ei hylkää Mariaa. Ei jätä.

Me emme valitse syntyä tänne, emmekä valitse kenen lapsiksi me synnymme. Kun synnymme, elämme ikuisesti. Halusit tai ei. Sinä ja minä emme siitä päätä. Savi ei määrää savenvalajaa.

Se voi ahdistaa, Mutta Kristus on voittanut kuoleman.

Hän on kuollut ja noussut ylös. Mennyt edeltä.

Mikäli näin ei ole tapahtunut, on uskomme turha.

Neitsyt Maria on elävä esikuva naisesta, joka eli Jumalan tahdon mukaisesti. Se on eri asia kuin helppo elämä.

Ei kristittyjä kutsuta helppoon elämään vaan kristilliseen elämään.

Meiltä kysytään usein esikuvia? Mitä sanot nuori nainen, joka et tutkimusten mukaan usko kristinuskon sanomaan?

Minä uskon, että sinä haluat uskoa. Olen siitä asiasta profeetallisen varma.Kirkko ei saa laiminlyödä nuoria naisia olemalla heille mieliksi.

Miten olisi Neitsyt Maria? Miksi ei? Mitä pahaa hän on tehnyt? Olisitko Sinä tehnyt toisin? Sanonut vastaan? Jumalan kutsulle?

Miksi  sanot vastaan? Mikä sinua vaivaa? Eikö rakkaus kelpaa?

Kristus haluaa asumaan sydämeesi. Älä väitä, ettei siellä ole tilaa. Siellä on tilaa, se ei ole varattu kenellekään, etkä tiedä haluaako kukaan sinne asumaan. Hyväksyykö joku Sinut sellaisena kuin olet?

Sinä et tiedä. Sinulle ei ole kerrottu. Evankeliumi on piilotettu ilmastonmuutoksen, MeeToo – kampanjoihin, Tahdon2013 ja Omatahto2020- propagandan alle.

Syyllisyys on kaikkialla ja pelastusta ei ole missään!

Armotonta menoa.

Neitsyt Maria kantoi Jeesuksen kohdusta hautaan. Ristinkuoleman kautta. Hän synnytti lapsen, seurasi häntä koko elämänsä ja näki poikansa ristinkuoleman. Siinä oli kestämistä.

Sinä pääset sydämesi kanssa taivaaseen. Minä en usko, että Sinä et tahdo. Minä uskon, että Sinä uskot. Kun Kristus kolkuttaa, Sinä avaat. Menet vastaan, juosten.

Tämä on isompaa kuin pilates ja jooga. Hopeavedet tai henkisyys. Kiviterapia ja kuumat hauteet. Horoskoopit tai Tarot-kortit. G-piste ja tantraseksi. Tinderi- tai eliittikumppani. Tuorepuristetut mehut ja mehuttomat fitness- selfiet.

Usko ei vie iloa. Se vie perille. Sitten, kun aika on. Turvaan.

Minä uskon, kristinusko on nuorille naisille ja vanhoille mummoille.

Minä tiedän, kristinusko on nuorille miehille ja vanhoille papoille, koska olen ollut nuori mies ja minusta tulee ajan oloon vanha pappa.

Terve Maria armoitettu. Herra Sinun kanssasi. Siunattu Sinä naisten joukossa ja siunattu kohtusi hedelmä Jeesus. Pyhä Maria Jumalan äiti, rukoile meidän syntisten puolesta nyt ja kuolemamme hetkellä. Aamen.