Uikutus tuomarista

USA: ssa valitaan uutta tuomaria Korkeimpaan oikeuteen.

Säännöt ovat selvät; presidentti esittää, senaatti päättää.

Trump ja republikaanit ovat niskan päällä, vielä ainakin neljäkymmentä päivää. Uskooko joku todella, että jos tilanne olisi demokraattien käsissä, he toimisivat toisin?

Tähän tilanteeseen on tultu vuosikymmenten kehityksen tuloksena. Tällaista on politiikka kaksipuoluejärjestelmässä. Voittaja vie kaiken, siihen asti kunnes häviää.

Suomessa media uikuttaa, että tuomariksi on tulossa konservatiivi liberaalin sijaan. Voi kuinka kamalaa.

Se, että valittavaksi esitettävä on nainen ei ole nyt  ” tiedostavien ” naistoimittajien saati ” edistyksellisten ” miestoimittajien mieleen, saa aikaan uikutusta, sillä Amy Coney Barrett on nainen, jolla on heidän mielestään vääriä vakaumuksia. Se siitä suvaitsevaisuudesta.

Elä ja anna toistenkin elää.

Se, että Barrett on katolilainen ja ymmärtää elämän pyhyyden ei tee hänestä epäpätevää. Kyllä abortin  kannattajakin voi olla pätevä tuomari, miksi ei siis vastustaja?

Tulemme näkemään ( vastenmielisen ) näytelmän suorissa tv- lähetyksissä, joissa demokraatit pyrkivät  mustamaalaamaan ehdokkaan kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Tilanne olisi tietysti aivan sama, jos nimitettävänä olisi liberaali demokraatti. Tällöin republikaanit olisivat hänen kimpussaan.

Yksi ero Suomesta katsottuna on.  Täällä eivät ” tiedostavat ” toimittajat uikuttaisi, niin kuin nyt tekevät, kunnes prosessi on ohi.

Että sellaista kaunista syysaamua koko Suomeen.