Britannia – Brexitin piti tapahtua

Olen rampannut Britanniassa kymmeniä kertoja 35 vuoden aikana.

Kaikki alkoi jalkapallosta ja Millwallista. Nuori mies, muutosvoima, meni ja tuli, söi kalaa perunoilla ja joi olutta.

Inter-rail mahdollisti huokean liikkumisen ja nuorena sitä, nukkui vaikka katon kulmalla, eikä pelännyt pimeää tai poliisia.

Tutustuin ihmisiin, kaikenlaisiin. Tajusin, että Britannia on erilainen kuin Suomi. Puhe paljasti minut heti jokaiselle, vaikka kohtuullisesti kieltä puhuikin.

Vuonna 2009 minut valittiin Euroopan Parlamenttiin.

Tutustuin Nigel Farageen, mieheen, joka sai Brexitin aikaan.

Kävin europarlamentaarikkona Briteissä kymmenkunta kertaa.

Britannian Itsenäisyyspuolueen puoluekokoukset olivat kuin SMP: n puoluekokoukset, persoonien väriloistoa.

Euroopan Parlamentissa solmin hyvät /syvät suhteet myös Britannian konservatiivi- puolueeseen.

Farage sanoi minulle, että hänen elämäntehtävänä on Britannian ero Euroopan Unionista ja sen hän myös saa aikaan.

Epäilin, mutta uskoin. Vähän niin kuin Tuomas.

Kun kansanäänestys tuli olin melko varma, että kansan syvät rivit päättävät lähdön puolesta. Eliittien ja korporaatioiden laiska ja korruptoitunut meno sai monoa.

Olin tuolloin ulkoministeri; Suomi kunnioitti huulillaan  kansanäänestyksen tulosta. Minä kunnioitin tuloksen tekijöitä. Lähdin käymään Lontoosta. Helvetinmoinen mekkala syntyi siitäkin. Menin kuitenkin.

Vuosia sekä Euroopan että Britannian eliitit yrittivät torjua kansanäänestyksen tuloksen. Ilman Faragea olisivat sen varmaan tavalla tai toisella mitätöineet.

Lopullinen niitti Brexitille tuli vasta kevään 2019 EU- vaaleissa, joihin Farage loi muutamassa viikossa Brexit puolueen, joka sai ääniä   ja edustajia enemmän kuin konservatiivit ja työväenpuolue yhdessä.

Tämän jälkeen Brexitiä ei enää voinut perua. Britannia on myös todellinen demokratia, jossa kansan vaalitahtoa ei kuoleteta äänestyttämällä uudestaan samasta asiasta.

Farage on myös kaiken tämän jälkeen hengissä, mikä sekin kertoo vahvasta kansanvallasta ja demokratiasta.

Jos nuoret miehet todella ymmärtäisivät äänensä voiman, se haluttaisiin ottaa heiltä pois.

On tietenkin selvää, että jos Britannia olisi EU: ssa mitään koronapakettia ei oli ollut, eikä tullut.

Ennen koronaa hullut ja EU- sopimusten vastaiset bail-out paketit tehtiin euromaiden kesken, eikä britit niihin lähteneet maksumiehiksi.

Nyt kun Britannia oli poissa, maksajiksi otettiin myös euroon kuulumattomat maat kuten Ruotsi ja Tanska. Ei ole ihme, että ne kuuluivat nuivan nelikkoon.

Ranska ja Saksa sopivat paketin kaksistaan johtajiensa palaverissa ja sitten koko könttä lyötiin muiden kurkusta alas asianmukaisen teatterikierroksen jälkeen.

Ennen Macronin ja Merkelin kahdenkeskistä tapaamista ei sen paremmin muut valtiot kuin ” talousviisaat ” vaatineet pakettia.

Brittien poistuttua myös päällikköpaikat menevät Saksalle ja Ranskalle. Ei ole sattumaa, että komissiota johtaa saksalainen Ursula Van der Leyen ja että Brexit- neuvotteluja vetää ranskalainen Michael Barnier.

Tukipaketeilla pelastetaan ranskalaiset ja saksalaiset pankit. Suomalainen veronmaksaja tekee taksvärkkiä.

Suomalainen aktiivimalli muuttui italialaiseksi passiivimalliksi. Italialle suoraa tukea yli 80 miljardia ( 1,5 kertaa Suomen vuosibudjetti) ja lainoja lähes 130 miljardia. Minä olen työntänyt horsmaa jo pitkään ennen kuin tuo laina on maksettu.

Saattaa sukuhaudan rauha vaihtua iäisyyteenkin ennen sitä.

Minun on vaikea uskoa, etteikö tätä Suomessa ymmärretä. Mutta ei siitä kirjoiteta, eikä kerrota. Mitä varten meillä on tiedotusvälineissä  politiikan toimitus? Miksi? Unto Hämäläistä voi kunnioittaa muutenkin kuin ylläpitämällä yhtä kerrosta tuppisuita,

Tilanne on sama kuin korvasyyhykristityllä. Puhutaan vain kivoista asioista, kuten ihmisarvo, anteeksianto ja taivas. Samalla vaietaan synnistä, tuomiosta ja helvetistä.

Pitää kertoa koko totuus.

Ihmisen vapaus on siinä, että valitsee vapaaehtoisesti sen, mikä lopulta on kuitenkin valittava.

Pietarin portilla.

Brexit ja EU eivät siitä portista läpi pääsee. Ne kuuluvat tähän maailmaan.

Ihminen jatkaa matkaansa saaden, mitä ansaitsee.

Nujerrus ja armo.