Perussuomalaiset puolustavat sananvapautta

Ennakoin plokissani 28.5 tapaus Juha Mäenpäätä. Kun käsittely oli perustuslakivaliokunnassa kesken en antanut ohjeita.

Nyt kun olen lukenut mietinnön. Annan tuomion.

Perussuomalaiset ja valiokunnan Kokoomuslaiset jäsenet Wille Rydman ja Heikki Vestman ovat oikeassa.

Olen tyrmistynyt enemmistön linjauksista.

Eduskunta ei ole toverituomioistuin. Onko Mäenpään sanoma todella pahinta, mitä Eduskunnan suuressa salissa on sataan  vuoteen sanottu? Ja jos vaikka olisi, niin syytesuojan  purkaminen?

Ei.

Sananvapaus on demokratiamme kivijalka ja Eduskunta ja sen suuri sali, jossa itsekin toimin neljällä vaalikaudella, on vapaan ja kansanvaltaisen keskustelun areena.

Onneksi syytteen nostaminen vaatii 5/6 enemmistön. Enemmistön mielivalta ei ole siis mahdollista.

Perussuomalaiset tekevät oikein estäessään syytteen nostamisen. Kerrankin olen jostakin perustamani puolueen kanssa täysin samaa mieltä. Sananvapauden politisoiminen on väärin.

Toisaalla valtakunnansyyttäjä on Päivi Räsäsen sanan- ja uskonnonvapauden kimpussa. Asia on saanut ja maailmanlaajuista julkisuutta ja tahrannut Suomen mainetta.

Uskon, että Räsäsen kohdalla oikeus voittaa.

Voisin tietysti olla Juha Mäenpäästä vaiti. En halua. Koko sananvapauden ja demokratian ydin on siinä, että puolustaa myös niitä, joiden kanssa ei ole aina samaa mieltä. Tavoista puhumattakaan.

Kansanedustaja on Suomen kansan valitsema. Hän saa ja voi olla epätäydellinen. Hän edustaa kaikkia suomalaisia myös niitä, jotka eivät ole häntä äänestäneet.

Onneksi kaksi Kokoomuksen kansanedustajaa käyttivät järkeään ja harkintakykyään. Se antaa pientä toivoa tai ainakin illuusion siitä, että perustuslakivaliokunta ei ole täysin politisoitunut.

Tänään olen iloinen siitä, että voi vapaana kansalaisena kertoa mielipiteeni vailla kansanedustajuuden tai ministeriyden mukanaan tuomaa valtaa ja vastuuta. Suomen kansalaisena.

Kun minua valheellisin perustein yritettiin epäluottamuslauseella erottaa ulkoministerin tehtävästä viime kaudella käyttäessäni sanan- ja uskonnonvapauttani Perussuomalaiset äänestivät tyhjää.

Asia politisoitiin  silloin ja Perussuomalaiset alistuvat tyhjän painajiksi. Sen täytyy hävettää.

Nyt ei hävetä. Hyvä niin.