Vanhojen puolueiden vastaisku

Korona jatkaa kulkuaan.

Tilanne pahenee ja hallitusohjelmalta on pohja poissa. Täysin poissa.

Jytkyn jälkeinen Jyrki Kataisen muodostama kokoonpano horjui seuraaviin vaaleihin lopulta Alex Stubbin johdolla ja ilman Vasemmistoliittoa ja Vihreitä, joiden molempien hermot pettivät kesken leikin. Täysmahalasku.

Odotettavissa on vanhojen puolueiden vastaisku. Jäävätkö SDP ja Keskusta odottelemaan ” linnunpönttöpuolueiden ” pinnan kestämistä vai tekevätkö ne johtopäätöksiä.

Kokoomus voi poikkeustilanteessa loikata hallituksen syöttämään kovia lääkkeitä, joita pian tarvitaan. RKP jää kaikkiin kokoonpanoihin, sillä kynnyksiä ei ole ja yksi salkku riittää.

Vasemmistoliitto tuskin kestää hävittäjiin tarvittavaa 7-10 miljardin satsausta samalla kun talous sakkaa ja kansaa kyykytetään paljon Sipilän hallitusta kovemmalla kädellä.

Vihreät olivat jo lähdössä porukasta Vuosaaressa poru kurkussa kuukausi sitten. Tämän kriisin jälkeen on selvää, että turpeen alasajo loppuu kuin seinään ja ilmastokouhotus menee uuteen asentoon.

Pääministeri Marin ja valtiovarainministeri Kulmuni näyttävät tulevat toimeen. Ottavatko he Kokoomuksen kolmanneksi? Milloin?

EK: lla, SAK: lla ja MTK: lla kullakin olisi poliittinen siipi hallituksessa.